Hoppning
13 juni 2021 17:17

Jens och Markan Cosmopolit slog till igen

Säker segerEnda dubbelnollan i båda rundorna. Jens Fredricson och Markan Cosmopolit var överlägsna segrare i Helgstrand Grand Prix som avslutade tävlingarna i Uggerhalne, Danmark.

Jens Fredricson på väg mot seger i Norrköping i maj. På söndagen vann han trestjärnig Grand Prix i Danmark.

Över 50 ekipage kom till start i den avslutande trestjärniga Grand Prix-klassen i två rundor på den danska tävlingen. 13 gick vidare till andra rundan, varav åtta var felfria i första rundan. Dit hörde Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB val f 2011 e Cohiba 1198 –  Calido, uppf  Interbreed AB, äg Strömsholms Marketenteri).

Jens var ensam bland de felfria i första rundan att göra om prestationen och vann därmed klassen för Mike Kawai från Japan och As de Mai, med irländaren Stephen Moore och Albert K på tredje plats.

Jens ingick tidigare under meetinget i det svenska laget i den europeiska ligan i Nations Cup. Laget slutade på sjunde plats. Övriga ekipage i laget var Linda Heed med Decurio, Irma Karlsson med Chacconu och Annika Axelsson med Cleo Z.

Under lördagen tog Annika Axelsson en sjundeplacering i en 1,50-klass med W Diva Rosa MFS, och Linda Heed och Decurio var placerad i en 1,45-hoppning i fredags.