Hoppning
9 augusti 09:50

Jessica Springsteen ute ur VM

Herning 2022Jessica Springsteen, som ingick i USA:s silverlag på OS i Tokyo, kommer inte till start på VM i Herning. Även en irländsk OS-häst har strukits.

Jessica Springsteen ute ur VM
Jessica Springsteen vid tävlingarna i Friends 2021. Foto: Roland Thunholm

Jessica Springsteens VM-häst RMF Zecilie (HOLST sto f 2007 e Acolord-Canturo, uppf Johannes Klein, äg Rushy Marsh Farm LLC) skulle ha visats vid ombesiktningen för hopphästarna på tisdagens morgon, men ströks innan det var dags.

Därmed är ekipaget ute ur världsmästerskapet i danska Herning.

Det skulle ha varit ekipagets första internationella mästerskap.

Den 30-åriga ryttaren ingick dock i USA:s silverlag på OS i Tokyo tillsammans med Don Juan van de Donkehoeve.

USA är tillsammans med Sverige en av guldfavoriterna detta VM. Att Jessica Springsteen inte kommer till start innebär dock inte att USA startar med tre ekipage, då ytterligare fyra ekipage finns på plats med ursnabbe McLain Ward i spetsen.

Fem hästar var tänkta att visas på dagens ombesiktning, men förutom Springsteens Zecilie ströks även Colombias Kheros van’t Hoogeinde, riden av Rene Lopez Lizarazo, innan besiktningen. De tre hästar som visades fick tummen upp och är nu klara för start.

Irlands Darragh Kenny meddelar på sociala medier att han stryker VDL Cartello ”för hästens bästa”. Ekipaget gick OS i Tokyo förra året och blev 17:e ekipage individuellt. Det ingick också i Irlands andraplacerade lag i Nations Cup-finalen. Irland har fyra andra startklara ekipage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden