Körning
18 maj 2019 20:50
Ridsportplus

Johan Herner visade storform i maraton

NationelltDagens segrare i maratonkörning i Åstorp? Samma kusk som vann dressyrkörningen igår. Johan Herner med rutinerade kämpen O’man har prickat in formen perfekt. Det blir hård match för konkurrenterna när slaget om totalseger avgörs i morgon, söndag.

Johan Herner visade storform i maraton
Johan Herner visar storform i Åstorp. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sex maratonhinder skulle avverkas och ösregnet från i fredags var utbytt mot en ganska tryckande värme. Dock inget som påverkade de mer rutinerade kuskarna och hästarna i någon högre grad och när det gäller just rutin och erfarenhet så har väl just Johan Herner massvis av den varan. Snabbaste tiden i fyra av hindren. Inget snack om saken, Johan vann maraton före Camilla Jansson och My Eklund.

Merd två grensegrar av tre möjliga ska det mycket till för att inte Johan ska ta totalsegern också. Han leder med 119, 56.

Bakom honom kämpar Camilla Lind och Thomas Sjöberg om övriga pallplatser. Camilla har i nuläget 127,01 och Thomas 127,69.

Mor och dotter

I den medelsvåra klassen för häst, enbet, gjorde Rebecca Kristiansen och Di Luca en fin maratonrunda, övervakade av just nu skadade dottern Linnea Kristiansen som dock fick erkänna att det gick ju ganska bra.

1. Rebecca K
Rebecca Kristiansen och Di Luca i ett av Åstorps maratonhinder. De vann den grenen och ligger just nu etta inför finaldagen. Foto: Eva Österlund
2. Sanna M
Sanna Manfredsson och Dorthealysts Tristan i Åstorps vattenhinder.
3. Elise Strauss
Elise Strauss med store Guy i vattnet. Ekupgate just nu på en tredjeplats i sin klass. Foto: Eva Österlund
3. Elise Strauss
Cecilia Qvarnström och Bambillini öser på i maraton. Foto: Eva Österlund
6. Camilla Lind
Camilla Lind med Aramis gjorde en fin tävling i Danmark för två veckor sedan – i Åstorp är de i ännu bättre form. Tvåa hittills i den svåra enbetsklassen. Foto: Eva Österlund

Rebecca var snabbast i två av hindren och som sämst trea i ett av dem.

Hästen har ett härligt uttryck när han ta sig an svårigheterna i de olika hinderkonstruktionerna och fort och felfritt går det. Och detta är bara början! Ekipaget leder rejält efter två grenar. Tvåa är så här långt är Marina Sköld med Roodie.

Fina körningar

Fina körningar av unga duktiga kuskar har vi sett de senaste tävlingsäsongerna. Så även i Åstorp där Sanna Manfredsson fortsätter att visa upp superponnyn Dorhealysts Tristan på en härligt sätt i klassen för children. Kampan om totalsegern i den klassen står främst mellan Sanna och Tristan och Natalie Hellberg och Sibelle. Som så många gånger förr, men än är inget avgjort.

Bakom lurar Elise Strauss med mäktige Guy, en rejält stor häst som den här gången får kämpa mot ponnyerna.

Laddat för en fin avslutning och en spännande precisionskörning i Åstorp i morgon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden