Dressyr
28 april 2019 15:32
Ridsportplus

Johanna Due-Boje regerade i Lidköping

NationelltJohanna Due-Boje har visat storform under helgens nationella dressyrtävlingar hos Lidköpings Ridklubb med två segrar. "Så häftigt! Allting satt i dag," säger hon efter söndagens seger i Grand Prix kür tillsammans med Mazy Klövenhöj.

Johanna Due-Boje regerade i Lidköping
Johanna Due-Boje fick rida först i ärevarvet med Mazy Klövenhöj två gånger. Arkivbild: Anders Due-Boje

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

På lördagen tog Johanna Due-Boje en övertygande seger med Mazy Klövenhöj (SWB sto f 2008 e Bocelli-National Zenith xx, uppf/äg Annette Karlsson och Pernille Primdahl) i Lidköpings Lövstakval för unga hästar.

Det gäller att skynda långsamt med ett sådant här arbetsvilligt och känsligt sto. Johanna Due-Boje.

På söndagen blev det också seger i meetingets Grand Prix kür för ekipaget som hölls som etta av samtliga domare i den 13 ekipage stora klassen. Mazy Klövenhöj fick ihop 74,975 procent efter en kür där piruetterna gjorde domarna extra glada.

– Det är så häftigt! Jag tycker att hon har alla kvaliteer och kapacitet för det här, men att klara att av att göra allt  hemma och få till det på banan är två olika saker, men i küren tycker jag att vi fick till det så bra som vi kan just nu. Allting satt, säger en glad Johanna Due-Boje som tävlar för Halmstads Fältrittklubb.

Känslig och het

Mazy Klövenhöj är ett känsligt sto som kan bli lite het.
– Seriebytena har varit en utmaning för henne. På lördagen missade vi serien med byten i vartannat, men i küren satt den. Och byten i varje klarar hon fint. Nu ska jag bara få henne att hålla isär vad det är jag vill att hon ska göra, säger Johanna Due-Boje.

Johanna Dueboje2
Det blev två segrar för Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj i Lidköping. Arkivbild: Anders Due-Boje

Helgens framgångar är de största hittills med stoet som ryttaren har haft i ungefär 2,5 år. Det är fortfarande stoets uppfödare som äger henne.
– Jag fick frågan om att rida henne för ungefär 2,5 år sedan och jag blev stormförälskad direkt när jag hade henne på prov.

”Känns jättehäftigt”

– Det känns jättehäftigt att ha få ha en sådan här fin häst. Hon är min bästa häst just nu, kanske den bästa häst jag någonsin kommer att få, säger Johanna Due-Boje som också vill framhålla andra egenskaper hos stoet.
– Hon är genomsnäll och en sådan häst man kan rida ut med och galoppera med på fälten flera gånger i veckan. Hon är uppfödd på ett sådant sätt som jag vill att de ska vara.

Söndagens Grand Prix kür var det andra kvalet av fem i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Till finalen i Linköping i slutet av oktober går de tolv bästa ekipagen efter de fem kvalen. I finalen startar alla ryttare från noll.

Satsar på Lövstaserien

Johanna Due-Boje kommer att dock att lägga årets krut på Lövsta-serien tillsammans med Mazy Klövenhöj.
– Och så blir det nog fler Grand Prix-starter och kanske någon tävling utomlands.
– Men det gäller att skynda långsamt med ett sådant här arbetsvilligt och känsligt sto.

Tvåa i söndagens kür blev Enköpingsekipaget Gunilla Byström/Vectra med 74,4 procent medan Hogsta Dressyrryttares Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg blev trea på 71,25 procent.

På söndagens förmiddag reds också en Intermédiaire I med 18 starter som vanns av Enköpingsekipaget Angelica Byström/Fabero L på 73,48 procent.

Det reds även en Intermédiaire II med 15 starter på söndagens eftermiddag. Här blev det dubbelt Isabella Tovek i topp. Hon vann på 68,284 procent tillsammans med Happiness och var tvåa med Sam Donnerhall.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden