Fälttävlan
17 september 2016 15:02

Svenska ledare på NM

Jonna Britse och Quattrino leder NM i fälttävlan efter dressyr och terräng. I klassen för juniorer och unga ryttare toppar Evelina Carlsson med Zauberdeyk. Sverige leder dessutom lagtävlingen i alla klasser. Mästerskapet går i norska Lilleström.

Svenska ledare på NM
Den svenska NM-truppen i fälttävlan.

Nordiska/baltiska mästerskapet i fälttävlan går i CIC2* för seniorerna. Jonna Britse och Quattrino ligger kvar på sitt dressyrstraff, 39,1, efter lördagens terräng. 30 seniorekipage gör upp om medaljerna. 

I ponnyernas mästerskap är det svenskt på silver- och bronsplats efter dressyr och terräng. Elina Braaf och Kurant är tvåa och Alice Westermark med Knockbeg Flash är trea. Ponnyernas mästerskap går i CCIP* och 25 ekipage startar. 

I juniorernas och unga ryttarnas mästerskap är det svenskt på alla tre medaljplatser inför den avslutande hoppningen. Evelina Carlsson med Zauberdeyk ligger på guldplats, Jennifer Axelsson och Picard MB är tvåa medan Vendela Eriksdotter Rubin och Vienna Imperial ligger på bronsplats. 

Sverige har också tagit täten i lagtävlingen i alla tre klasser – seniorer, juniorer/unga ryttare samt ponny. 

NM avslutas med banhoppning i morgon, söndag. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden