Dressyr
6 juni 2022 13:00

JSM-guld till Laura Laustsen

StrömsholmstävlingarnaLaura Laustsen red Fairy Tale till totalseger i juniorernas SM i dressyr på Strömsholm på måndagen. Detta efter att ha kommit trea i finalen.

JSM-guld till Laura Laustsen
Guldsmak för Laura Laustsen som tog JSM-guld med Fairy Tale. Foto: Roland Thunholm

Helsingborgsekipaget Laura Laustsen/Fairy Tale (WESTF val f 2007 e Friedensritter-Rosenkavalier, uppf Dietmar Kötter, äg Christinelund Dressage AB) till en tredjeplats i måndagens final med sina 71,510 procent. Detta efter spretiga domarsiffror där en domare hade ekipage som etta, en annan som nummer tio. Totalt räckte det dock till SM-guld för ekipaget.

Det var 14 ekipage som gjorde upp i måndagens kürfinal som vanns av Mary-Sophie Haid-Bondergaard/Adora Nightingale, Insjöns Ridklubb. Det blev ett JSM-silver för ekipaget medan Filippa Wallqvist/Fairy, Willands Ryttarförening, tog hand om bronset.

Senare under söndagen avgörs också SM för unga ryttare medan SM för children reds tidigt på söndagens förmiddag. SM för seniorer vanns av Patrik Kittel tidigare under meetinget då även medaljerna för U25 fördelades.

 

Resultat, final

Sammanställning, resultat JSM

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden