Dressyr
30 juni 2020 11:30

Juan Matute Guimon hoppas få lämna sjukhuset

FramgångFör åtta veckor sedan kollapsade dressyrryttaren Juan Matute Guimon, i något som visade sig vara en en massiv hjärnblödning. Men den 22-årige spanjoren har återhämtat sig snabbt efter två operationer - nu hoppas han på klartecken för att få åka hem.

Under tisdagen väntar tester, som ska avgöra om det är dags för Juan Matute Guimon att snart lämna sjukhuset i Madrid. I ett meddelande till amerikanska sajten Dressage-News säger Guimon att hans fysiska kondition är på topp, och att han hoppas på att få åka hem inom några dagar.

För snart två veckor sedan gjorde spanjoren själv ett inlägg på sina sociala medier, där han fastslog att ”nu är jag tillbaka, starkare än någonsin” – läs mer om det här.

Juan Matute Guimon föll ihop efter ett ridpass hemma i Madrid i början av maj. På sjukhuset visade det sig att han drabbats av en massiv hjärnblödning, men efter att ha genomgått avancerad hjärnkirurgi i två omgångar och legat i koma har han snabbt gjort framsteg i tillfrisknandet.

Dressyrryttaren Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

40+ days underneath the artificial light.. it’s great to feel the sunlight again ?☀️

Ett inlägg delat av Juan Matute Guimón (@juan_matute_guimon)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden