Dressyr
14 oktober 06:25

Juan Matute Guimón laddar för spanska mästerskapen

ComebackI helgen är han tillbaka på tävlingsbanan, spanjoren Juan Matute Guimón - fem månader efter hjärnblödningen. Nu ser han fram emot att komma igång ordentligt igen, och har siktet inställt på OS i Tokyo.

Juan Matute Guimón laddar för spanska mästerskapen
Juan Matute Guimon laddar nu för att göra comeback på tävlingsbanan. Foto: FEI

Juan Matute Guimón rider sin bästa häst Quantico på de spanska mästerskapen i Madrid denna veckan. För fem månader sedan drabbades han av en hjärnblödning, men nu säger 22-åringen till Dressage-News att han nästan är helt återställd.

Senast Matute Guimón och Quantico tävlade tillsammans var i Doha i februari, och i en intervju med Dressage-News säger spanjoren att han är väldigt förväntansfull och nervös inför tävlingen.
– Jag tävlar för att få tillbaka känslan, och för att börja göra mig redo för OS i Tokyo. Jag vill ju inte vara borta för länge så att de glömmer bort mig, skämtar Juan.

Juan Matute Guimón föll ihop efter ett ridpass hemma i Madrid den 5 maj. På sjukhuset visade det sig att han drabbats av en massiv hjärnblödning. Efter att ha genomgått två operationer och legat i koma förbättrades sedan hans tillstånd.

Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen, med Quantico. Han gjorde sitt första stora mästerskap på VM 2018.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden