Dressyr
22 juli 2017 14:05

Juliette Ramel berättar om sin mardrömsdag

Efter att Juliette Ramel och hennes häst Buriel K.H avslutat sin ritt i Nations Cup i Aachen hände det som inte får hända. Buriel kom lös under en stewardkontroll där allt gick fel.

Juliette Ramel berättar om sin mardrömsdag
Juliette Ramel och hennes groom försöker göra stewarden till lags - med katastrofalt resultat som följd. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Vissa dagar blir helt enkelt så fel som de kan bli. Trots det började Juliette Ramel och Buriel K.H med en bra värmning tillsammans med sin tränare Nicole Werner inför starten med laget i Nations Cup Grand Prix på torsdagen.


Buriel K.H och Juliette Ramel inför starten.

Buriel var het inne på banan, Juliette red fel väg, i andra piaffen missförstod de varandra och Buriel gick bakåt, sedan var det som förgjort.

Mycket på banan var bra men i dressyr som mycket annat är det missarna vi minns.
Kort sagt, de hade en riktigt dålig dag på jobbet, kanske deras sämsta någonsin. Men det skulle bli värre.

Den obligatoriska kontrollen som utförs av FEI-stewarder kring nosgrimmor och utrustning blev stökig. Buriel tyckte det var otäckt, groomen kämpade för att kunna lossa kedja och spännen. Efter en del trasslande skulle öronskyddet av och då hände det – kandaret åkte av och Buriel blev vettskrämd, flydde och sprang lös på framridning och stallbacke.

Vad var det som hände?
– Min groom tog av huvan så tränset åkte av, på uppmaning av stewarden. Min groom sa två gånger till stewarden att hon inte kunde ta av huvan när alla remmar var uppknäppta och då säger stewarden;
Den ska av nu! berättar Juliette Ramel.
– Då ryckte Buriel till och kandaret åkte av eftersom alla spännen var öppna, en rysare.
– Chef-stewarden kom efteråt och påstod att stewarden sagt till oss att vi kunde gå till stallet och fortsätta kontrollen, en ren lögn. Vi fick aldrig några alternativ där och då.

Hur mår Buriel K.H nu?
– Han har brännsår här och där och är stel efter att ha gått omkull. Vi får se hur han är om ett par dagar, berättar Juliette Ramel.

Vad planerna blir framåt beror helt och hållet på hur Buriel K.H mår. Juliette Ramel tar inga chanser med sin häst, nu vill de gå vidare.


Juliette Ramel tar av huvan för stewardkontroll i maj i Odense 2016. Han har inga problem med det när allt går lugnt till.

Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden