Världen
13 november 2018 10:46

Junior visar sin svåra olycka för att belysa säkerhet

OlyckaDanska 17-åringen Anita Louise Petersen kraschade i helgen på en hopptävling och bröt nacken. I en film med familjens egna bilder visar hon sin olycka i sociala medier för att belysa vikten av säkerhet och rätt utrustning.

Junior visar sin svåra olycka för att belysa säkerhet
I filmen, som du kan se nedan, visar familjen bilder från olyckan och från sjukhuset.

Den danska juniorryttaren Anita Louise Petersen, 17, var i helgen med om en olycka under en omhoppning och bröt nacken. Nu delar hon med sig av sin historia på Instagram och i en film (se den här nedanför), med hopp om att fler ska tänka på säkerheten och hur viktigt det är att veta som ryttare vad man gör i exempelvis en omhoppning.

Det finns fortfarande en risk för att hon ska bli förlamad uppger danska Ridehesten, men Anita Louise hade troligen fått ytterligare skador om hon inte hade haft en hjälm godkänd enligt senaste standard och säkerhetsväst.

”Jag vill kliva fram och slå ett slag för hur viktig säkerheten är, så att det blir mer fokus på säkerhet”, säger Anita Louise, som var kvalad till danska mästerskapen och skulle starta 1,45 härnäst, till Ridehesten och berättar att hon hoppas att hennes historia ska göra att fler blir noga med att använda bästa möjliga säkerhetsutrustning.

Olyckan inträffar cirka tio sekunder in i filmen – varning för starka bilder.
Hästen klarade sig oskadd vid olyckan, uppger ryttaren i sociala medier.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden