Hoppning
2 december 2016 11:13

Junioren Unni Ragnarsson profil i norr

Tillsammans med klubbkompisen Wilma Marklund var 15-åriga Unni Ragnarsson högt placerad på Junior-SM på Strömsholm i november. Nu uppmärksammas junioren som bor ända uppe i Kalix av Norrbottens Kuriren med en intervju.

Junioren Unni Ragnarsson profil i norr
Unni Ragnarsson och Doobie på SM där det blev en sjätteplats bland juniorerna. Roland Thunholm

Det har varit ett bra år för Unni Ragnarsson som rider på juniornivå och går i nian på högstadiet.

Kronan på verket av årets många tävlingar var inomhus-SM på Strömsholm. Där blev hon sexa tillsammans med Doobie (SWB f -01 e Irco Mena- Robin Z, uppf Monica & Pelle Rosenqvist, äg Ingrid Ragnarsson), lika gamla och idag väldigt samspelta.


Unni och Doobie på Strömsholm Foto: Roland Thunholm

Så här berättar Unn Ragnarsson för Norrbottens-kuriren om sina ritter:
”På lördagen var första SM-kvalet. Där gjorde vi en bra prestation men det blev två nedslag, alltså åtta fel. Efter den omgången slutade vi på en fjortondeplats inför söndagens final. I finalen var vi felfria och klättrade därmed upp till en sjätteplats. Jag är verkligen helnöjd eftersom jag åkte dit helt utan förväntningar. Jag deltog i lag-SM förra året men det här var mitt första individuella SM.”

Unni Ragnarsson felfria runda på Strömsholm, filmat av mamma Ingrid Ragnarsson. 

Unni Ragnarsson har ännu en lovande häst, familjeuppfödningen ”Plotten” som egentligen heter Northern Comme Plot (SWB sto f -11 e Plot Blue-Contender). Stoet har utbildats av professionella ryttare först Cilla Tangfeldt och i år Carl-Walter Fox, i somras var hon i final i Falsterbo och representerade Sverige vid unghäst-VM.  
Sedan i november har Unni själv tagit över tyglarna. All tid utöver skolan spenderas med hästarna hemma på gården Bondersbyn utanför Kalix. 

”Jag är junior tre år till och då skulle jag vilja rida de större juniormästerskapen som EM och NM. Tittar jag längre fram så är väl målet att ha hästar som går högre klasser så jag kan komma med i seniorlandslaget. Det är såklart inte så lätt att komma med där, men det är i alla fall en dröm jag har.” säger 15-åriga Unni till tidningen. 

Reportage

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden