Dressyr
25 mars 2018 20:47

Juniorer och Telde dominerade i Åstorp

VårdressyrMeetinget i Åstorp lockade till sig många duktiga ungdomsryttare och i helgens högsta klass Grand Prix Special regerade Minna Telde och Isac.

Juniorer och Telde dominerade i Åstorp
Minna Telde och Isac i piaff. Foto: Kim C Lundin

Åstorp Ryttarförening arrangerar som en lång tradition vårmeeting med nationell dressyr i och omkring påsk. Genom åren har det varit allt från vårsol till snöstorm. Den stora anläggningen står dock pall för det mesta med fin uppstallning, övernattningsmöjligheter och mycket yta för framridning.

I år hade arrangemanget vass konkurrens från det i kalendern sent tillagda stora meetinget på Strömsholm med Dressage Powers lockande prispott. Startfältet i helgens svåra klasser i Åstorp var därför glesare än vanligt. I gengäld var det desto större skaror juniorer och youngrider som startade i observationsmeetinget.
– Vi har sett riktigt fina ekipage, det finns väldigt många som är bra, sa Tina Due-Boje, landslagsledare för de unga ryttarna tillsammans med Marianne Essén Söderberg.

Grand Prix Special
Med bara åtta startande var det en snabb affär dömd av Elise Fredriksson, Annette Fransén Iacobaeus och Lone Dichmann samstämmigt. Minna Telde var först ut med Isac (SWB f -05 e Hip Hop-Master, uppf Per-Christer Bengtsson, äg Ekeslund Holding AB) och de hade redan en seger i fredagens Intermediaire II med i bagaget. Det blev 70,887 procent efter en lite kantig och spänd ritt.
– Jag har backat bandet lite med Isac för jag är alldeles för långt ifrån hur han är och arbetar hemma när vi väl kommer till tävling. Det är inte alls bra på tävling så vi måste träna mer på det, jag kommer att göra ett antal nationella starter med honom för att han ska vänja sig.
– Jag vill fortfarande hitta rätt och visa upp precis allt han har – hemma – även på tävling men det är en bit kvar, förklarade Minna, nöjd med seger om än inte med känslan på banan.

Minna Telde Isac
Minna Telde med Isac framför Elise Fredriksson i domarbåset. Foto: Kim C Lundin

Desto gladare var Carina Bondesson som tog andra placering nummer två samma helg med sin stilige Pronto (SWB f -04 e Prestige VDL-Hubertus, uppf Claes-Göran Rudholm, äg Carina Bondesson). Carina, själv tränare och dressyrdomare, och Pronto gjorde två stadiga rundor på över 68 procent i både lördagens GP och söndagens Special.

Carina Bondesson Pronto
Carina Bondesson och Pronto Foto: Kim C Lundin

Tredjeplacerade Emelie Brolin med sin Briman (SWB f -01 e Briar-Martini, uppf Lennart Mattsson, äg Brolöten AB) var själaglad för helgens tredjeplacering även om det i Specialen blev lite väl blandad kompott byten.
– Vad gör det, sa Emelie.
– Vi är lite ringrostiga, det viktigaste är att Briman var med mig, alla dagarna och att vi två är tillbaka, det är bäst av allt, sa Emelie Brolin, numera med en viktig position i organisationen för Falsterbodressyren.

Emelie Brolin Briman
Emelie Brolin med ett lite spänt ansiktsuttryck inför start på sin alltid flotte Briman. Foto: Kim C Lundin

Ett inlägg delat av Tidningen Ridsport (@tidningenridsport)

 

Resultat Grand Prix Special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden