Dressyr
4 juni 2016 21:07

Juniorkval med nya stjärnor

Juniorernas första kval hölls på Stallplan i Strömsholms kärna. Där slog Evelina Söderström till på Weihenstephaner och tog hem segern. Med på pallplats var Cornelia Pettersson som red sitt första SM på gåvohästen Final Cut och Jennifer Lindvall med Jazzmatazz.

Juniorkval med nya stjärnor

Domartrion Johan Ekenberg, Lars Andersson och Solbritt Åhman dömde de 29 juniorerna som rider om rosetter och SM-medaljer. 2015 års segrare i Hammarö hette Beatrice Ivarsson med Bomerang. Hon startade både honom och Charles i år oskså men fick inte riktigt flyt direkt och har några procent upp till täten.

Segern gick till Evelina Söderström på sin fina läromästare Weihenstephaner. Han gick SM med MAds Hendeliowitz förra året och slutade på fjärde plats. Nu lotsar Evelina den store valacken med den äran och fick 71,396 procent. Hon tränas av dagens kvalsegrare bland seniorerna, ”Weines” tidigare ryttare.

För bara några veckor sedan var Cornelia Pettersson inte ens kvalad till SM, än mindre med lämplig häst. Sedan har ett antal saker hänt slag i slag, hon fick Lövsta Future Challenge vinnaren Final Cut av Per Sandgaard och Pether Markne. Final Cut och Cornelia klarade kvalen, gjorde internationell debut i Odense och idag blev de tvvåa i första SM-kvalet. Starkt marcherat och på fina procent, 70,811 procent.

Jennifer Lindvall har ridit mästerskap förut och är rutinerad, dessutom med starkt stöd från sin tränare Sofie Lexner. Idag lotsade hon eleganten Jazzmatazz genom Juniorernas Lagprogram till 70,541 procent och en tajt tredje plats.

Det blir hårt om pallplatserna, det ligger åtta ekipage inom mindre än två procent från varandra och det betyder att det fortfarande är väldigt öppet inför söndagens andra kval och finalen på måndag.

Resultat Kval 1 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden