Hoppning
29 juli 2016 18:29

Juniorlaget EM-fyra – Ottilia med i slutstriden

Det var snubblande nära, men det blev ingen medalj för det svenska juniorlaget på EM. Däremot ligger Ottilia Lundgren på silverplats individuellt.

Juniorlaget EM-fyra – Ottilia med i slutstriden
En kvartett EM-fyror tillsammans med Alisia som ligger på silverplats med sin ryttare Ottilia Lundgren.

Efter första rundan låg svenska juniorlaget delad etta i lagklassen på EM efter bästa möjliga inledning med rakt igenom felfritt. Till sist slutade laget fyra efter tolv fel i andra rundan.

Belgien vann guldet, Italien silver och England brons med totalt åtta fel och omhoppning om medaljerna.
– Just nu känns det oerhört surt att vi missade medalj med minsta möjliga marginal, men en fjärdeplats av vår relativt orutinerade trupp måste ändå betecknas som en oerhört bra prestation. Framförallt med tanke på att 20 länder ställde upp med lag och mönstrade sina absolut bästa juniorekipage. Hästarna har varit mycket väl förberedda och hoppat utmärkt hittills. Någon ridmiss mindre så hade vi vunnit medalj, säger en enligt egen utsago glad men aningens dålig förlorare tillika chef d’equipe Jacob Hellström.

Medaljchanserna lever i högsta grad på juniorfronten. Ottilia Lundgren med Alisia, som briljerade med en  dubbelt felfri laghoppning ligger på silverplats, tätt efter ledande Gilles Thomas från Belgien.

Deltagare junior-EM
Ottilia Lundgren/Alisia
Mikaela Gustaphsson/Cum Laude
Wilma Marklund/Consensso Corte
Josefin Nyqvist/Lara
Nathalie Bozic/Little Willie John (individuellt)

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden