Hoppning
10 november 2018 19:02

Juniormästaren: ”Turen var på min sida”

MästerskapMichelle Cranning Hillgren och Udermus tog JSM-guld med minsta möjliga marginal i Helsingborg på lördagen. "Den här gången var turen på min sida," säger 16-åringen.

Juniormästaren: ”Turen var på min sida”
Lugn och fokuserad. Michelle Cranning Hillgren på väg mot SM-guld. Foto: Lottapictures

Michelle Cranning Hillgren är en van SM-guldmedaljör med SM-guld på C-ponny, D-ponny och children.

Vid förra årets inne-SM för juniorer tog hon och Udermus (KWPN val f 2001 e Odermus R-Jackson, uppf W. Witteveen, äg Matz Hillgren). Nu blev det ett guld med bara en hundradels sekund ner till silvermedaljören över 1,40-banan i Helsingborg.

– Jag hade ingen särskild taktik eller så. Jag och min tränare Agneta Lindelöw gjorde upp en plan och sedan försökte jag bara behålla lugnet och hålla mig till min plan. Jag red inte jättefort, säger Michelle Cranning Hillgren.

Smjunioer_lgw
Rasmus Nilsson, Michelle Cranning Hillgren och Melanie Ling-Vannerus fick kliva upp på prispallen när det var färdighoppat på JSM. Foto: Lottapictures

Rasmus Nilsson och Cit Cat startade efter guldekipaget och var så nära, så nära att komma förbi.
– Den här gången var turen på min sida, säger juniormästaren och berömmer sin häst.
– Udermus har varit jättebra och hoppat fint under helgen.

Michelle Cranning Hillgren tävlar för Ilbäckens Ryttarförening och bor i Dalarna. Hon går första året på gymnasiet och har numera inga tävlingsponnyer kvar, däremot håller hon i gång sex hästar.

Nu är hennes prio att försöka kvala till tävlingarna i Scandinavium i april.
– Jag ska rida alla kvalen så får vi se vad som händer. Sedan blir det ett litet uppehåll innan det är dags att börja förberedelserna till nästa års mästerskap.

Bildfest från mästerskapets omhoppning

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden