Avelsnyheter
30 juli 2016 14:00

Kaboom – tre finalplatser fixade

Lördagens lilla finalrundor bjöd på mycket svensk glädje. Ida-Linn Lundholm och Yvonne Ŗsterholm fixade tre finalbiljetter genom starka insatser. Paraplyer förstörde för Mikaela Alderin. Söndag blir en riktig svenskdag, tre av 15 startande i 7-årsfinalen bär blågult.

Kaboom – tre finalplatser fixade
Den mäktige Eclectisch och Ida-Linn Lundholm som fick fem stjärnor för sin ridning av domarna. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Den spännande 7-årsfinalen hölls på Arena 2 inför fem domare enligt den nya bedömningen, läs mer här. Ida-Linn Lundholm med Eclectisch 1319 gjorde i kvalet en fantastisk ritt, idag kom det lite missar men deras kvalitéer belönades mer korrekt. Domarna berömde både Ida-Linns ridning och Eclectisch fina trav och galopp, totalt 76,178 procent med både gångartsbedömning och tekniska procent. 

Yvonne Österholm och Quarton var taggade till tusen. Hon var fast besluten att visa upp att valacken faktiskt kan skritta och det helt korrekt. Inne på banan satsade de allt och vilket fokus ekipaget visade upp i mäktiga galoppökningar. När omdömet lästes upp fick de mycket beröm men skritten hade blivit oklar inför travövergången och domen blev hård, en sexa. Att resten var bra tycktes inte hjälpa. Med 74,702 procent red Yvonne ut från banan som om hon sålt smöret och tappat pengarna. Luften gick ur hela gänget, de flesta upplevde att det var en kanonritt och att skrittbetyget var överdrivet skarpt.

Besvikelse vändes i glädje – det räckte till en tredjeplats och nyheten förmedlades till Yvonne innan hennes start i 6-årsklassen med Malin Myrmans vackra Fiera Girl (36). 
– Det leendet gick från öra till öra, sa Bo Jenå, lagledare på plats.

På banan satte Yvonne en riktigt säker och avspänd ritt på Fiera kallad ”Firren”. Jublet i svensklägret visste inga gränser när omdömet flödade av positivitet och slutresultatet blev 80,8 procent och en tredjeplats. Lilla eleganta SWB-registrerade Firren petade ut ett gäng maskulina grabbar som Decor Ferdinand, Franklin, Vincent Maranello och Barosso.

Det var en gemensam sak för alla ritterna – mycket beröm för fin ridning, härligt är bara förnamnet.

Smolket i bägaren då. Mikaela Alderin Danielsson och Bossanova YL började så bra med fint lättfotat travarbete, bra form och kontakt – kort sagt det fanns förhoppningar. Då började det falla lite lätt regn och på kortsidan bakom domarkurerna fälldes paraplyerna upp, ett efter ett med en smäll. Bossanova blev livrädd, Mikaela hanterade det väl men efter tre incidenter ringde Mariette Sanders Gansewinkel ut dem och förmanade publiken att vara varsamma med hur de hanterade sina paraplyer. 

Till 6-års final
1. Bohemian / Katrine Kraglund 82.40 %
2. Rock Forever II / Ann-Katrin Wilting 82,20%
3. Fiera Girl (36) (SWB) / Yvonne Österholm 82,40 %

Till 7-års final
1. Eclectisch 1319 / Ida-Linn Lundholm 76,178 %
2. Eastpoint / Lynne Maas 74,861 %
3. Quarton / Yvonne Österholm 74,702%

Resultat 6-års lilla finalen
Resultat 7-års lilla finalen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden