Sverige
28 december 2016 19:17

Känd hästägares mejl kapat

Astrid Ohlin, som är en av OS-medaljören Peder Fredricsons hästägare - har fått sitt mejlkonto kapat. Mängder av falska mejl där hon ber om pengar för att ta sig hem från Ukraina har gått ut.

Känd hästägares mejl kapat
Astrid Ohlin fick ägna hela tisdagen åt frågor om vad det var för mejl som kommit från henne. Roland Thunholm

– Det är jättemånga som har fått de här mejlen från mig, men de är falska. Mitt konto har blivit kapat. Jag sitter inte fast i Kiev, säger Astrid Ohlin och uppmanar dem som har fått mejl från henne att inte öppna dem. 

En svensk elitryttare i hoppning tillhör dem som har fått mejl från Astrid Ohlins mejladress. I mejlet står det att Astrid Ohlin sitter fast i Ukraina efter att ha blivit av med pass och pengar. Hon ber att få pengar skickat till sig så att hon kan komma hem. Men detta stämmer alltså inte. 
– Hela dagen i går gick åt till samtal med personer som hade fått mejlen, säger Astrid Ohlin. 

Astrid Ohlin äger bland annat Peder Fredricsons VM-häst H&M Sibon (val f 2004 e Sibon W-Baloubet du Rouet uppf Govers & Grauenkamp) och H&M Flip´s Little Sparrow (SWB sto f 2006 e Cardento-Robin Z uppf Kristina Larsson). 

Astrid Ohlin har avslutat det aktuella mejlkontot. Händelsen är också polisanmäld. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden