Fälttävlan
17 september 2018 20:20

Kapten Bergendorff: ”Det känns surt”

Missat kvalSvenska fälttävlanslaget nådde inte målet att kvala till OS under ryttar-VM i Tryon. "Vi har jobbat hårt för det här men är inte bättre än så", säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Kapten Bergendorff: ”Det känns surt”
Fredrik Bergendorff har redan börjat arbetet med att analysera varför Sverige inte lyckades nå målet att kvala till OS i fälttävlan. Foto: Annelie Frank

Sverige slutade nia på VM i fälttävlan och missade därmed att kvala till OS.
– Jag är en fundersam person och jag har redan börjat analysera varför det gick som det gick och vad vi kunde ha gjort annorlunda, säger Sveriges förbundskapten i fälttävlan, Fredrik Bergendorff.

Vi måste verkligen sätta oss ner och tänka efter varför det blev som det blev. Fredrik Bergendorff.

– Det känns surt för en tävlingsmänniska som jag är. Vi har jobbat hårt för det här men är inte bättre än så, fortsätter han.

Fredrik Bergendorff tycker att ryttarna får ta på sig de nedslag som Focus Filiocus och Waikiki fick i den avslutande banhoppningen.
– Båda hästarna såg jättefina ut. Niklas och Louise kanske säger emot när vi sätter oss ner och pratar om det här.
– När det gäller Ludwig Svennerstål kom han aldrig in i en bra rytm och där måste vi verkligen sätta oss ner och tänka efter varför det blev som det blev.

Fredrik Bergendorff tycker också att det framförallt är i dressyren förbättringar kan göras i det svenska laget.
– Där måste vi jobba på att kunna få hästarna avslappnade så att de kan visa vad de kan.

Sverige har nu chans att kvala till OS på EM i Luhmühlen genom att vara bland de två bästa av dem som redan inte har kvalat eller genom att vinna Nations Cup nästa år.
– Det här ändrar lite hur jag får tänka inför EM. Nu behöver vi åka till EM med vårt bästa lag, annars hade jag gärna tagit med några andra som kan vara tänkbara för OS i Tokyo där för att ge dem en chans att tävla ett mästerskap, säger Fredrik Bergendorff.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden