Hoppning
29 juli 2018 14:01

Karin Martinsen svensk seniormästare

SM-guld(uppdaterad) Det höll hela vägen för Karin Martinsen när seniorerna gjorde upp i SM i hoppning. Ledaren efter de två första omgångarna vann även finalen och 23-åriga Karin Martinsen är ny svensk mästare.

Karin Martinsen svensk seniormästare
Årets guldmedaljörer på SM blev Karin Martinsen och Bella. Foto: Pernilla Hägg

Inte ett enda ekipage tog sig igenom finalbanan felfritt. Det såg länge ut som Sissela Smith skulle sätta nollan, en av de få som klarade trekombinationen med två oxrar, men hon rev i stället hindret efter.

180729_karinmartinsen_pernillahagg
Karin Martinsen och Bella mot guldet. Foto: Pernilla Hägg
180729_karinmartinsen_pernillahagg3
Full fokus inne på banan för Karin Martinsen och Bella. Foto: Pernilla Hägg

För allra sista startande Karin Martinsen och Bella (23) (SWB sto f-06 e Quite Capitol-Ralmé Z, uppf Eva Ohlsson & Björn Lundgren) kom en rivning i uthoppet från trekombinationen, men det stannade därvid och Karin Martinsen red ut från banan som svensk mästare.
− Det känns fantastiskt kul att få vinna SM på Bella som jag ridit sedan hon var tre år, och dessutom var min familj här, min pojkvän och min tränare, sade en strålande glad Karin Martinsen efter segern.
− Det var en tuff bana, men det var också en mästerskapsbana, konstaterade Karin Martinsen som senast startade i Falsterbo tillsammans med Bella.
− Nu har jag två väldigt starka hästar, Bella och Stenhaga Tulip Tattoo, och dessutom Quantos som har en paus nu efter att vi varit i Holland. Sedan har jag flera lite yngre hästar som är på väg uppåt.

180729_karinmartinsen_pernillahagg4
Karin Martinsen med tränare Anna Emanuelsson och pojkvännen Nicolas Pedersen. Foto: Pernilla Hägg
180729_karinmartinsen_pernillahagg2
Karin får en segerpuss av Nicolas. Foto: Pernilla Hägg
180729_pernillahagg_smmedaljorer
Glada seniormedaljörer. Foto: Pernilla Hägg

Silvermedaljen i senior-SM gick till Sissela Smith som gjorde en harmonisk runda på  Charmonix CC (HOLST sto f-08 e Clearway–Acorado, uppf Reimer Blanck) med bara ett enda nedslag. Hon var mycket glad över sin placering.
− Det här var mitt första seniormästerskap, och min första start på 1,55, sade Sissela Smith som nu är uppe på hästryggen på allvar efter att ha arbetat hos Rolf-Göran Bengtsson i två år och främst varit på marken.
− Nu börjar jag komma i kapp igen.

180729_sisselasmith_pernillahagg
Sissela Smith tog silver vid årets SM. Foto: Pernilla Hägg
180729_karinmartinsen_pernillahagg5
Karin rattar leasingbilen i ett ärevarv. Foto: Pernilla Hägg
180729_karinmartinsen_pernillahagg7
Vinner man SM får man stå ut med ett och annat.. Foto: Pernilla Hägg

Årets utomhus-SM i hästhoppning avgjordes på Åby Ridarena i Mölndal och arrangerande  Billdals Ridklubb hade ett välfyllt prisbord. Seniormästaren fick 60 000 i premie och dessutom ett års fri leasing på en hästlastbil. Silvermedaljörren fick 40 000 och bronsmedaljören Josephine Karlsson på Mansini Ltd fick 20 000 kronor med sig hem.

180729_josephinekarlsson_pernillahaagg
Josephine Karlsson på väg mot SM-brons. Foto: Pernilla Hägg

Slutställning SM för seniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden