Dressyr
3 januari 18:53

Kittel och Nilshagen avancerar på världsrankingen

DressyrrankingFEI:s världsranking innebär positiva besked för Sverige. Men inget kan rå på Isabell Weth, som ligger etta med Bella Rose 2, och tvåa med Weihegold Old.

Kittel och Nilshagen avancerar på världsrankingen
Therese Nilshagen hämtade in fem platser. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel går från 21:a till 13:e plats på FEI:s världsranking med Well Done de la Roche  CMF, medan han sjunker i graderna med Delauney OLD – från en 14:e till en 21:a plats.
Therese Nilshagen hoppar från 19:e till 14:e plats med Dante Weltino OLD. Juliette Ramel försvarar sin 23:e plats med Buriel K.H, och systern Antonia Ramel avancerar något med Brother de Jeu‚ från en 33:e till en 32:a plats.
– Det känns kul! Inför OS är det viktigt att visa bra form i allmänhet. Nu gäller det att göra en bra plan och vässa formen om man ska ha chansen att komma till Tokyo, som ju är det stora målet i år, säger Therese Nilshagen.
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello sjunker av förståeliga skäl eftersom ”Anton” pensionerats, de går från en 22:a till en 33:e plats. Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 ligger kvar på en 49:e plats. Minna Telde och Isac behåller även de sin placering, plats 64 på rankingen.

Isabell Werth etta och tvåa

Men så långt svenskarna. Inget verkar rå på Isabell Werth, som behåller både första- och andraplaceringen, om än med ombytta placeringar för hästarna. Nu är det med Bella Rose 2 hon toppar rankingen, medan Weihegold OLD ligger tvåa. Och inte nog med det – Isabell Werth ligger även fortsatt nia, med hästen Emilio 107.
Värt att notera är att Cathrine Dufour går från sjunde till femte plats med Atteruppgaards Cassidy.

Här finns hela listan över FEI:s dressyrranking.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden