Körning
1 juli 2019 14:10
Ridsportplus

Klar segrare i svår klass på stortävling i sportkörning

SportkörningHelgens körtävling i Skogsborg utanför Götene bjöd på fina prestationer och fartfyllda tävlingar. I svår klass blev det en klar seger till Lena Elander, och i medelsvår klass blev det dubbelseger för Johanna Carlberg.

Klar segrare i svår klass på stortävling i sportkörning
Lena Elander tillbaka i topp. Seger i den svåra klassen vid tävlingarna på Skogsborgs utanför Götene. Mäktige fuxen Zatijn var i toppform. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tävlingen gick från lätt A till svår klass på Anders Larssons fina anläggning i Skogsborg utanför Götene i Västergötland.

I den medelsvåra klassen startade Johanna Carlberg sina welsh mountains Elton II och Planteels Aldo och det var full fart från början med fina prestationer hela vägen och övertygande marginal i mål. Elton II hette dagens segerponny, med Planeels Aldo på andra plats.

Trixig precisionsbana

I den svåra klassen för enbet, häst, kom fem ekipage till start. Lena Elander och fine fuxen Zatijn gick upp i ledning direkt efter dressyren som de klarade av på 57 straff. I maraton blev de trea och så seger igen på en trixig precisionsbana där bara ett ekipage i hela startfältet, Ulrika Eriksson, var felfri.

190701 My Eklund Skogsborg Foto Ph
My Eklund och Suzette har maraton som sin specialitet. I Skogsborg vann de grenen igen och var trea totalt i den svåra klassen. Foto: Pernilla Hägg

Totalseger för Lena Elander alltså med Jenny Steen och Zolona som tvåa och My Eklund med temperamentsfulla Suzette som trea. My och Suzette har maraton som sin starkaste gren. Hittills. Det blev seger i det momentet även den här helgen.

Åsa Godin tillbaka

Åsa Godin har varit med ett bra tag i sportkörningen, inte så mycket sista året men i Skogsborg var hon tillbaka med besked. I lätt A-klassen för enbet ponny vann hon både dressyren och totalsegern med sin fjording Lii Ro. Tätt efter var Pia Fungby med sitt dartmoor-par.

Sex ekipage kom till start i den medelsvåra klassen för häst. Här fanns Ewa Nowen med sin fine Sir Avalon, här fanns veteranen Annelie Blomberg med mäktige Langoa Barton. Bland andra.

Bra kombo för Ia

Men det var Lotta Elgemark med nordsvenska brukshästen Ismita som tog kommandot från start. En tredjeplats i dressyr och sedan seger i maraton, precision och totalt med god segermarginal till tvåan Ewa Nowen.

I den medelsvåra klasen för ponny par var Ia Stangeryd (tidigare Johansson) tillbaka. Nytt namn, nytt russ i paret var en bra kombination och Ia, Joel JSA och Trusst me vann övertygande med bland annat dagens näst bästa dressyrresultat på 50,40.

Resultat finns här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden