Sport
30 juni 2016 22:00

Fälttävlanstruppen klar för FHS

Nu är det klart vilka fälttävlansryttare som kommer till Falsterbo för att ladda inför OS. Kanske avgör den interna kombi-tävlingen vilka fyra som verkligen får rida i Rio – men förbundskaptenen vill ändå ta en sista check i Aachen.

Fälttävlanstruppen klar för FHS
Sara Algotsson Ostholt och Reality kommer till Falsterbo och laddar inför OS med en interntävling i dressyr och hoppning. Photographer Roland Thunholm

Fälttävlansryttarna laddar upp inför OS Rio de Janeiro  med en intern tävling  på Falsterbo Horse Show. Det blir dressyr på måndag och hoppning på tisdag. Tidigare har förbundskapten Staffan Lidbeck sagt att han skulle ta ut OS-laget redan innan Falsterbo och att det skulle vara de OS-klara ekipagen som startade där. Men efter senaste tävlingen, polska Strzegom, har han ändrat sig.

– Jag fick inte riktigt de svaren jag ville ha i Strzegom, säger han.
– Jag vill se några av ekipagen i Aachen också innan jag bestämmer mig.

Några ekipage har dock gett förbundskaptenen de svar han vill ha. Det är Sara Algotsson Ostholt/Reality, Frida Andersén/Herta och Ludwig Svennerstål/King Bob. 
– Särskilt Ludwig. Den prestationen han gjorde när han vann i Strzegom är det ingen annan som har varit i närheten av. Sara och Frida har också levererat, säger Staffan Lidbeck.

De ekipage som han vill se igen, och då förmodligen i Aachen veckan efter Falsterbo, är Linda Algotsson/Fairnet som strök sig inför terrängen i Strzegom på grund av svullnad i ett av hästens ben, Niklas Lindbäck/Cendrillon eller Focus Filiocus som strök sig på grund av värmeslag med den förstnämnda hästen och förmodligen inte kunde prestera på topp med den andra, samt Anna Nilsson/Luron. Tidigare OS-aktuelle Johan Lundin/Johnny Cash är borta ur diskussionen på grund av en skada i Strzegom. 

Aachen rids den 15-16 juli. Senast ett par dagar senasre, måndagen den 18 juli, ska det definitiva OS-laget anmälas.

I Falsterbo startar följande ekipage:
Sara Algotsson/ Reality (HANN sto f 2005 e Rabino-Prince Thatch xx uppf Hans Bruening äg Sara Algotsson Ostholt och Sara Sjöborg Wik)

Frida Andersen/ Herta (SWB sto f 2002 e Cortus-Krius xx uppf/äg Anderséns fälttävlanscentrum)

Ludwig Svennerstål/Franzipan (ISH sto f 2004 e Balda Beau-Master äg Håkan Svennerstål AB).

Niklas Lindbäck/ Focus Filiocus (SWB val f -07 e Feliciano-Be My Chief XX uppf/äg Tun Albertson)

Anna Nilsson/ Luron (HANN val f 1999 e Laptop-Wendekreis uppf Dr Manfred Hoffmann äg Anna Nilsson)

Linda Algotsson/ Fairnando (SWB val f 2005 e Cardento-Dalby Jaguar uppf/äg Margareta Algotsson)

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden