Sportnytt
1 juli 2018 21:01

Två ryttare klara för SWART-semifinalen

SemifinalklaraSWART:s röstning om vilken ryttare som ska få en SWB-häst går mot sitt slut. Nu är det klart vilka två ryttare som går till semifinal.

Två ryttare klara för SWART-semifinalen
Vem blir det som får en SWB-häst till sist..? (För att undvika spekulationer: Skuggan på bilden tillhör Tinne Vilhelmson Silfvén, som inte är nominerad) Foto: Roland Thunholm

Dressyrryttaren Martina Wikström och hoppryttaren Rebecca Taxén är de två ryttare som har gått till semifinal i den röstning där det ska avgöras vem som får SWB-häst donerad av Swedish Warmblood And Riders Trust. Röstningen pågår under veckan fram till lördag klockan 23.59 och på söndag offentliggörs det vem av de två som går till den slutliga finalen.

Martina eller Rebecca kommer under finalen att ställas mot den ryttare som har fått mest röster totalt under hela tiden som röstningen har pågått och det kan alltså vara vem som helst av alla kandidater (läs mer om dem här) som blir den andra finalisten.
– Jag kan avslöja att det är rätt öppet än så länge, säger SWART:s Malin Myrman.

För den som vill rösta kommande vecka gäller det alltså att ta två saker i beaktning – vem av Rebecca eller Martina som man helst vill se i final samt vilken av alla kandidater man helst vill ska nå hela vägen fram.

Om kandidaterna

Martina Wikström, 28 år, Göteborg, dressyr. Martina Wikström har utbildat sin Santiago (SWB) från att han var fyra år. Hon har framgångsrikt lotsat honom genom Breedersfinaler, Falsterbofinaler och ekipaget har även representerat Sverige på UnghästVM år 2013. Sedan år 2015 ingår Martina och nu 11-årige Santiago i dressyrsatsningen för unga ryttare; Lövsta Future Challenge och under år 2017 debuterade ekipaget Grand Prix.
Film

Rebecca Taxén, 27 år, Storvreta, hoppning. Rebecka Taxén har tävlat upp till Msv A i hoppning och även ridit Lag-SM i fälttävlan på ponny. Karriären fortsatte sedan med ett YR-SM på stor häst och har sedan utvecklats vidare med internationella starter. Vid sidan av unghästmatchningar mot Falsterbo och Breeders tävlar Rebecca idag upp till 1,45 på elitnivå. Hon har även ett flertal SM-starter med fina resultat. Film

Nyfiken? Läs mer på SWART:s sida om organisationen och om hur röstningen går till.

SWART informerar

om röstningen

  • Varje kandidat har en egen presentationssida där deras bakgrund presenteras. Presentationerna ligger på hemsidan swart.horse
  • Man röstar på en kandidat genom att sända ett SMS till respektive kandidats unika telefonnummer.
  • Rösträkningen sker sedan på veckobasis, från söndag 00:01 till lördag 00:00.
    På SWARTS Facebooksida  kommer SWART varje söndag att presentera de ryttare som fått flest röster. Den första röstningsperioden är förlängd och första röstningsresultatet kommer därför presenteras den 4 februari 2018 (ingen åker ut första veckan).
  • Den kandidat som har fått minst röster kommer att gråmarkeras för att visa att den här kandidaten behöver fler röster för att kunna stå som slutlig segrare.
  • Även om det sker en utslagning på veckobasis kommer den kandidat som fått flest röster under hela röstningsperioden att få ett wildcard och sedan ställas i en finalomgång mot den kandidat som vunnit den sista veckoomröstningen.
  • Vinnaren bland dessa två kommer att stå som slutlig mottagare av en SWB-häst och vinnaren kommer att presenteras två veckor efter Falsterboveckan.
  • Det är alltså viktigt att rösta under hela perioden (25 veckor) på den kandidat man helst vill stödja.

Källa: SWART

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden