Hoppning
16 mars 2019 06:16

Klart vilka som kvalat till världscupfinalen

InternationelltPå måndag är sista anmälningsdagen för den som vill hoppa världscupfinalen i Göteborg. Runt om i världen har nu de olika ligorna avslutats. Här kan du läsa om några av dem som har kvalificerat sig till hästfesten i början av april.

Klart vilka som kvalat till världscupfinalen
Jarosław Skrzyczyński, mitten, vann centraleuropeiska ligan medan Wojciech Wojcianiec, till vänster vann GP-klassen. Båda är därmed klara för världscupfinalen i Göteborg. Till höger Krzysztof Ludwiczak. Foto: FEI/MRPhotos

Ridsport har redan tidigare berättat att den västeuropeiska ligan är avslutad och att tre svenskar är klara för final på hemmaplan.

Även de amerikanska ligorna är avklarade och därifrån är bland annat titelförsvararen Elizabeth ”Beezie” Madden direktkvalificerad, samt McLain Ward och Laura Kraut kvalade.

När den centraleuopeiska ligan avslutades i helgen stod det klart att det blir två polacker därifån som är finalklara, Jarosław Skrzyczyński och Wojciech Wojcianiec.

Från Sydamerikas södra liga har Brasiliens Luiz Felipe Pimenta Alves och José Robert Reynoso Fernandez Filho kvalificerat sig.

Australiens Aaron Hadlow och Kate Hinschen är också kvalificerade.

En ryttare från ligorna i Sydafrika, Centralamerika, Norra Sydamerika, New Zealand, Kina, Sydostasien, och Centralasien kommer att få en biljett till Göteborg.

Från arabiska ligan, Mellanöstern, är Ramzy al Duhami, Abdullah Humaid al Muhari och Khaled Abdulrahman Almobty kvalade.

Från nordafrikanska ligan har Egyptens Abdel Said och Mohamed Sadek kvalificerat sig.

Under säsongen 2018/2019 har 2018/2019 hela 894 ryttare tävlat 16 olika världscupserier på sex olika kontintenter.

Sista anmälningsdag för ryttare som vill rida världscupfinalen i Göteborg är på måndag, den 18 mars.

Resultat, alla ligor

Regler, världscupen i hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-