Hoppning
25 januari 2019 17:34

Klart vilka som rider på Rodrigo Pessoas clinics i Sverige

ClinicI april kommer Rodrigo Pessoa till Sverige och håller två clinics. Nu är fyra av ryttarna som ska rida för honom presenterade.

Klart vilka som rider på Rodrigo Pessoas clinics i Sverige
Rodrigo Pessoa, här fotad när hans irländska lag vann EM-guld i Göteborg, håller två clinics i Sverige i april. Foto: FEI

Stjärnryttaren och numera irländska förbundskaptenen Rodrigo Pessoa kommer till Smedstad Ridsportcenter i Linköping och Billdals Ridklubb i Göteborg i april för att hålla clinic under namnet ”The Rodrigo Pessoa Show”.

Arrangören berättar att Emma Emanuelsson, Douglas Lindelöw, Jonna Ekberg och Fredrik Spetz kommer att rida för Rodrigo Pessoa.
”Ryttarna kommer att hjälpa Rodrigo att demonstrera hans system och vad som är viktigt att fokusera på när det är dags att leverera inne på banan. De får sällskap av fyra lokala ryttare som kommer att visa vad Rodrigo tycker är de viktigaste
övningarna för att utveckla sin häst i grundridningen”, skriver Riders Event i sitt pressmeddelande och berättar även att de är nöjda över att kvartetten har tackat ja.
”Vi vet att de har fullbokade tävlingskalendrar och vi värdesätter högt att de ställer upp för ridsporten och publiken genom att dela med sig av sina erfarenheter”.

Landslagsryttaren Jonna Ekberg, som till vardags håller till på Stephex Stables i Belgien, rider i Smedstad tillsammans med landslagsaspiranten Fredrik Spetz.
I Billdal rider EM-lagsilverryttaren och världscupfinalisten Douglas Lindelöw och Emma Emanuelsson, som utöver internationella meriter har sju guld från svenska mästerskap.

Clinicien i Linköping hålls på Smedstad Ridsportcenter den 2 april och clinicen i Göteborg hålls hos Billdals Ridklubb den 3 april.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden