Dressyr
7 december 2019 11:57

Kolla in när Patrik Kittel freestylar i Grand Prix

InternationelltIbland går det inte riktigt som det var tänkt. I lördagen Grand Prix i Salzburg lyckas Patrik Kittels Eddieni få till galoppombyten i varje på ett pyttelitet voltspår. "Ibland blir det lite för hett," säger Patrik Kittel. Här kan du se en film på konststycket.

Kolla in när Patrik Kittel freestylar i Grand Prix
Grand Prix eller Grand Prix kür? Eller lite av varje? Titta på filmen med Patrik Kittel och Eddieni från lördagens världscuptävlingar i Österrike. Foto: Privat/Roland Thunholm

Det var inte Patrik Kittels bästa dag på jobbet när han och Eddieni (KWPN val f 2009 e Johnson TN-Negro, uppf E. Trouwborst-Dumoré, äg Masahiro Kosaka)  gjorde sin Grand Prix i världscupmeetinget i Salzburg, Österrike, på lördagens morgon.

I ingången till första piruetten såg det plötsligt ut som en avancerad kür med galoppombyten i varje på en väldigt liten volt.

Men Patrik Kittel tar det hela med ro och en stor portion humor.
– Eddie har varit lite introvert men nu blev han plötsligt lite för glad. Hela galoppen missade vi men jag är ändå superglad för han var väldigt mycket känsligare. Men ibland blir det lite för hett, säger ryttaren.

– Missar kommer och går men rätt känsla och drivning är svårast att ha.

Patrik Kittel var enda svensken i klassen och han slutade elva tillsammans med Eddieni på 68,217 procent.

Titta på filmen från Patrik Kittels sociala medier där han bjuder på sig själv och sina misstag. De överraskande galoppombytena är precis i början av filmen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden