Avelsnyheter, Ridsport Play
11 december 2022 10:06

Kolla klippet: 6-årig hopphäst såld för 43 miljoner kronor

AuktionDen 6-åriga Chyazint blev en riktig rekordhäst när hon såldes på den 43:e upplagan av P.S.I. Auction på lördagen. Stoet, som har Casall som farfar, klubbades för över 43 miljoner svenska kronor. I den här artikeln kan du kolla in ett filmklipp när guldklimpen tävlar.

Kolla klippet: 6-årig hopphäst såld för 43 miljoner kronor
Rekordstoet Chyazint. Foto: P.S.I. Auction

Chyazint (sto f 2016 e Callaco-Heartbreaker), uppfödd av tyske Paul Schockemöhle, fick budgivningen att skena under lördagens kväll. 

Till slut landade priset på 4 miljoner euro, över 43 miljoner kronor, för det hoppstammade stoet. 

–Det är ett otroligt resultat, säger Paul Schockemöhle på akutionens webbplats där det också står att det handlar om ett prisrekord. 

Stoet beskrivs som en supertalang som har allt som efterfrågas i den internationella hoppsporten; försiktighet, kapacitet och naturlig snabbhet. Hon är riden och utbildad av svenska Ebba Johansson.
– Världens bästa ryttare har försökt att köpa det här stoet, och jag är säker på att hon snart kommer få betydelse internationellt och på mästerskap, fortsätter Paul Schockemöhle.

Detta var den 43:e P.S.I. Auction som grundades av Paul Schockemöhle och hans affärspartner Ulli Kasselmann. Totalt såldes 25 hopphästar och 25 dressyrhästar under lördagens auktion. 

Det framgår inte vem som köpte rekordstoet, inte heller till vilket land hon såldes. 

Se film när guldklimpen tävlar nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden