Hoppning, Ridsport Play
27 november 2023 10:17

Kolla klippet: Även världsstjärnor hoppar fel hinder

VärldscupenFörra helgen vann Kevin Staut världscupen i Stuttgart och i söndagens omhoppning i Madrid var han på väg mot ännu en seger. Men i jakten på sekunder hoppade fransmannen fel hinder - se den kostsamma missen här.

Kolla klippet: Även världsstjärnor hoppar fel hinder
Förra helgen succé och seger - den senaste helgen var inte lika lyckosam för Kevin Staut. Foto: FEI/Leanjo de Koster

I Stuttgart tog Kevin Staut en efterlängtad världscupseger, då i sadeln på Beau du Laubry Z. När det var dags för nästa omgång i spanska Madrid under helgen som gick var det Visconti du Telman som fick uppdraget, och efter en nolla i grunden fanns chans till ännu en seger.

Fransmannen gick ut näst sist i omhoppningen och var både felfri och snabb när han satte av mot det sista hindret.

Ivrigt påhejad av publik och sitt team satsade Kevin Staut allt, men i de sista galoppsprången mot det avslutande hindret insåg han att han var på väg mot fel oxer – en insikt som fick honom att försöka styra undan. Men beslutet kom för sent och Visconti du Telman klippte av över hinderstöden – ett par rejäla vinflaskor – vilket raserade hela hindret.

Kevin Staut var därmed utesluten och fick nöja sig med en tiondeplats i Madrid, något som ändå gav ett par världscuppoäng.

Här kan du se klippet när Staut hoppar fel hinder hos SVT Sport

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden