Ridsport Play
7 november 2020 06:20

Kolla klippet: Brösarpsprojektet – med sikte på hållbara sporthästar

UnghästprojektTeorin att hållbara sporthästar skapas via utmanande fysisk rörelse i tidig ålder är något som testas i Brösarpsprojektet. Se klippet där bröderna Peder och Jens Fredricson, veterinärprofessorn Ingvar Fredricson och världsmästaren Magnús Skúlason berättar mer om det uppmärksammade unghästprojektet.

Kolla klippet: Brösarpsprojektet – med sikte på hållbara sporthästar
De unga hästarnas rörelsemönster övervakas noga. Foto: Brösarpsprojektet

”Att hitta en riktigt bra hopphäst är väldigt svårt”, konstaterar världsfyran Peder Fredricson i årets klipp från Brösarpsprojektet. Grunden till hållbara sporthästar läggs genom att uppmuntra hästarna till rörelse i fysiskt utmanande terräng från tidigt ålder, menar veterinärprofessorn Ingvar Fredricson.

Det är teorin bakom Brösarpsprojektet som det berättas mer om i det här klippet, där även Jens Fredricson och flerfaldige världsmästaren och islandshästryttaren Magnús Skúlason medverkar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden