Ridsport Play
15 februari 2022 19:49
Ridsportplus

Kolla klippet: Grekiska stjärnskottets första start med Casanova Hästak

Blivande stjärnekipageUnga grekiskan Ioli Mytilineou fick allas hjärtan att smälta efter den imponerande EM-debuten med powerhingsten Levis de Muze. Nu har Ioli tagit över tyglarna på Casanova Hästak, som köptes av familjen strax innan EM. Se deras första start tillsammans här i Wellington – och läs vad hon säger om känslan i sadeln.

Kolla klippet: Grekiska stjärnskottets första start med Casanova Hästak
Ioli Mytilineou och Casanova Hästak är det nya framtidsekipaget. Foto: Four Oaks

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Grekiska EM-debutanten Ioli Mytilineou imponerade stort med tre felfria ritter och en fjärdeplats inför finalen i Riesenbeck i augusti. Det gick inte hela vägen, men det finstämda samspelet mellan den späda 24-åringen och hennes kraftfulla hingst Levis de Muze (BWP hingst, f-11 e Elvis Ter Putte u Heroine de Muze-Tinka’s Boy) smälte allas hjärtan. Nu har det unga stjärnskottet fått ännu en fin hingst att klättra i klasserna med.

  Kort innan EM såldes nämligen Hästaks stolthet, hingsten Casanova Hästak (f-13 e Cosmeo u Diana e Diamant de Semilly) till just familjen Mytilineou för att ridas av Iolis mamma, Hannah Mytilineou, som ridit OS för Grekland. Tanken var dock att dottern Ioli på sikt skulle ta över tyglarna – och nu har stunden kommit. Ioli startar som många andra upp säsongen i Wellington och med henne på plats är just Casanova Hästak. De har gjort sin första start tillsammans – se rundan här under – och Ioli känner stor tillförsikt inför framtiden.

  Jag kan definitivt säga att jag har en stark känsla av att han kan gå hela vägen.

  – Han är fortfarande ny för mig eftersom han tidigare reds av min mamma. Hon älskade honom, men hon kände att hon ville se honom här med mig i USA och vad vi kan prestera på förhoppningsvis lite högre nivå, berättar hon för Ridsport.

  Img_7654 2
  Bakbenstekniken går inte att ta miste på.

  – Vi har bara startat tre gånger i mindre klasser för att lära känna varandra, men han är verkligen en häst med stor kraft och förmåga. Han är en vacker hingst som är väldigt vaken med en speciell personlighet. Han behöver fortfarande byggas upp mer, så vi har en del jobb att göra. Men jag kan definitivt säga att jag har en stark känsla av att han kan gå hela vägen.

  – Planen är att stadigt klättra i klasserna medan jag är här, men det viktigaste är att ge honom självförtroendet som han behöver för att få en lång och framgångsrik karriär i toppsporten. Jag tror inte på att stressa någon häst, speciellt inte när jag tror så mycket på en häst som jag tror på honom, avslutar Ioli.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden