Avelsnyheter, Ridsport Play
13 mars 2023 10:24

Kolla klippet: Hesselhøj Donkey Boy utsedd till Årets hingst

PrisadTurerna kring Hesselhøj Donkey Boy har varit många, men sedan några veckor är hingsten tillbaka hos sin tidigare ägare Kristin Andresen. På söndagen utsågs han till Årets hingst av Dansk Varmblod.

Kolla klippet: Hesselhøj Donkey Boy utsedd till Årets hingst
Hesselhøj Donkey Boy och Jan Møller Christensen. Foto: Kim C Lundin

Hesselhøj Donkey Boy (DWB hingst f -12, e ERA Dancing Hit-Milan, uppf Hesselhøj Stutteri, äg Kristin Andresen) såg ut att gå en lovande framtid till mötes, efter medaljer på unghäst-VM och seger i de danska unghästchampionaten fyra år i rad.

Fram till 2020 tävlades Donkey Boy av Jan Møller Christensen med fina resultat upp till Intermediare I, innan han försvann från tävlingsbanorna i nästan två år. I februari 2022 var hingsten tillbaka, nu med Anne-Mette Strandby Hansen – ryttare hos Helgstrand Dressage – i sadeln. På tre starter, i Intermediare II och debut i Grand Prix, blev det tre segrar. Men sedan maj förra året har Donkey Boy inte startat, och efter en omdiskuterad olycka i somras så är hingstens tävlingskarriär över.

Ägaren Kristin Andresen har legat i rättslig tvist med Andreas Helgstrand om försäljningen av Donkey Boy, men i början av mars kom beskedet att hingsten nu är tillbaka hos Andresen.

Under Dansk Varmblods hingstekåring i helgen utsågs Donkey Boy till Årets hingst 2023, för sina stora framgångar inom aveln. Hingsten och hans ägare fanns på plats i Herning för att ta emot priset – se klippet nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden