Hoppning, Ridsport Play
25 juni 11:17

Kolla klippet: Hoppade brittiska derbyt utan träns

InternationelltBrittiska ekipaget Silver Lift och Harriet Biddick var redan tidigare ett legendarisk ekipage efter att ha vunnit klassiska Hickstead Speed Derby tre gånger. Efter helgens bedrift där de hoppade delar av banan utan träns har statusen på legendarer stärkts. Kolla in ett klipp från bedriften i den här artikeln.

Kolla klippet: Hoppade brittiska derbyt utan träns
Harriet Biddick och Silver Lift när de hoppade en trekombination utan träns på hästen. Foto: Hicksteadevents

Det var på slutet av banan, nedför den irländska banken, som den 18-åriga skimmelvalacken Silver Lift (ISH val f 2005 e Easy Lift-Silver Cloud, uppf Kay Blackwell, äg Mr Rupert Nuttall) skakade av sig tränset.

Men hästen fortsatte ändå framåt mot trekombinationen som stod på linje efter banken, och hoppade igenom den med ett nedslag, samtidigt som Harriet Biddick höll tränset i sin hand.

Publiken hejade fram ekipaget, och ett tag såg det ut som det skulle hoppa även det sista hindret, men så blev det inte.

Se klippet på bedriften från Hicksteads sociala medier nedan.

Ekipaget har vunnit det klassiska speedderbyt tre gånger tidigare; 2022, 2017 och 2016.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden