Ridsport Play
17 december 2021 19:00

Kolla klippet: Nytt slut i filmen om Peders väg till toppen

Mästarnas mästareEfter ridsportens succéår, med individuellt OS-silver och OS-guld i lag för Peder Fredricson, fanns det anledning för dokumentärteamet Lisen Lindahl och Henrik Larsson att återvända till Grevlunda för att filma ett nytt slut på publiksuccén Nr 1 –med sikte mot världstoppen. Här kan du se en kort trailer.

Kolla klippet: Nytt slut i filmen om Peders väg till toppen
Nu finns ett nytt slut i dokumentären om Peder Fredricsons väg till positionen som världsetta. Foto: Skärmbild Storypark

Julen 2020 sände SVT dokumentärfilmen Nr 1 – med sikte mot världstoppen, om Peder Fredricsons resa mot målet att bli etta på världsrankingen.

Ett år senare är han just det, något som gav filmteamet Storypark, med producent Lisen Lindahl och fotograf Henrik Larsson, anledning att göra ett nytt slut, en drygt 13 minuter lång epilog, som nu släpps i betalformat på plattformen Vimeo.

– När vi filmade slutet på den långa dokumentären som SVT visade kändes det tröstlöst att få till slutet. Han var så nära, så nära, men hoppet om att Peder skulle lyckas nå det han kämpat för så länge släcktes nästan helt av pandemin. Men i allt det hemska den fört med sig, gav den också Peder en paus och tid för reflektioner, någonting som han berättar mer om i epilogen, säger Lisen Lindahl till Ridsport.

Lisen Lindahl och Henrik Larsson har följt Peder Fredricson på nära håll i flera års tid, de ligger också bakom SVT-dokumentären All In – den bevingade hästen.

– Att vi valt att släppa epilogen som betalfilm på Vimeo handlar om att vi vill få ut den medan han fortfarande är världsetta. Att gå genom de stora kanalerna hade tagit för lång tid. Eftersom intresset för Peder är stort från hela världen känns det också bra att vi den vägen kan distribuera den långa dokumentären som annars tidigare bara gått att se i Sverige till hela världen, säger Henrik Larsson.

Här kan du se en kort trailer från epilogen. Vill du se hela hittar du den här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden