Dressyr, Ridsport Play
24 mars 2022 14:54

Kolla klippet: Prestigeseger för Malin Wahlkamp-Nilsson

StjärntättI sin första start i svår klass blev det seger direkt för hannoveranerhingsten Zouzo Majishan. Malin Wahlkamp-Nilsson lotsade 7-åringen till vinst i ett stort startfält - se klipp från ritten här.

Kolla klippet: Prestigeseger för Malin Wahlkamp-Nilsson
Malin Wahlkamp-Nilsson har ridit Zouzo Majishan i ett år. Foto: Privat

Zouzo Majishan (HANN hingst -15, e Zack-Soliman de Hus, uppf Günter Röhrich, äg Helgstrand Dressage) har haft fina framgångar som unghäst – som 5-åring var den godkände hingsten bland annat tvåa i de franska unghästchampionaten och uttagen till unghäst-VM, som senare ställdes in.

Andreas Helgstrand köpte hingsten, som var dyrast på vårauktionen i Verden 2019, i september 2020, och sedan ett år tillbaka är det Malin Wahlkamp-Nilsson, ryttare hos Patrik Kittel, som ansvarar för hans vidareutbildning.

Svenska ryttare i topp

På onsdagen gjorde ekipaget sin första start i svår klass på en nationell tävling i tyska Ankum. I den 37 ekipage stora klassen tog Malin Wahlkamp-Nilsson och Zouzo Majishan hem en prestigefull seger på dryga 72 procent, och närmast bakom sig hade de Therese Nilshagen på framtidshoppet La Vie 62 (HANN hingst -15, e Livaldon-Scolari, uppf Heinz Gerdes).

Dressyrdrottningen Isabell Werth fick därmed nöja sig med tredje- och fjärdeplatsen för sina två påläggskalvar, Joshua och Zeffirelli MT.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden