Ridsport Play
15 februari 2021 13:58

Kolla klippet: Sara Algotsson Ostholt är på gång inför OS

UppladdningTrots att tävlingarna lyser med sin frånvaro har Sara Algotsson Ostholt kommit långt i uppladdningen inför sommarens OS. Sara själv har tagit hjälp av en rörelsetränare och hästarna känns fräscha. Spana in klippet här.

Kolla klippet: Sara Algotsson Ostholt är på gång inför OS
Sara Algotsson Ostholt börjar dagen med stallsysslor. Foto: Skärmdump

Trots bristen på tävlingar laddar Sara Algotsson Ostholt för fullt inför sommarens OS. Det berättar hon i senaste avsnittet av Svenska Spels och Sveriges olympiska kommittés gemensamma webbserie ”Tillsammans till OS i Tokyo”.

Med mindre än 160 dagar kvar till OS jobbar Sara Algotsson på som vanligt.
– Klockan ringer typ kvart i fem, fem. Då äter jag min frukost, lite havregrynsgröt och en kopp kaffe. Sedan kör jag till stallet som ligger ungefär en mil bort och börjar vid sextiden att mocka När det är färdigt vid niotiden börjar vi rida, berättar Sara.

I skuggan av pandemin får förberedelserna inför OS i Tokyo till största delen göras på hemmaplan. Sara har mellan sex och åtta hästar som ska tränas, däribland topphästarna Chicuelo och Dynamite Jack. Chicuelo är ung, fräsch och på hugget, berättar Sara. Läxorna är gjorda under vintern och Sara menar att hon och hästarna ändå har kommit långt i förberedelserna inför OS.

– Vi känner att vi har kommit långt och det sker fortfarande utveckling, och jag tar hjälp av en rörelsetränare själv. Vi började nu för några veckor sedan att ta upp träningen med henne igen. Så det känns väldigt positivt.

Se hela avsnittet med Sara Algotsson Ostholt här under.

Fotnot: I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:
Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden