Ridsport Play
12 februari 2020 06:55

Kolla klippet: Se Martin Fuchs klockrena piruett

MultitalangAtt schweizaren Martin Fuchs kan få det att se lekande lätt ut över maxade Grand Prix-hinder är inte direkt någon kioskvältare. Men i helgen fick den regerande Europamästaren publiken i Wellington i Florida att tappa hakan i en helt annan disciplin. Missa inte klippet när Fuchs briljerar med allt från klockrena bytesserier, välcentrerade piruetter och passage med enhandsfattning.

Kolla klippet: Se Martin Fuchs klockrena piruett
Martin Fuchs och en skimmel tycks vara en lyckad kombination oavsett gren. I helgen visade han var skåpet ska stå - i dressyr. Foto: Roland Thunholm/Pamela Flanagan

Tävlingarna i Wellington i Florida pågår för fullt. I helgen arrangerades det inofficiella mästerskapet World Championship Equestrian Triathlon – en välgörenhetstävling med lag bestående av toppryttare i hoppning, dressyr och polosport där alla byter discipliner med varandra.

Publiken ville inte sluta jubla när den regerande Europamästaren äntrade banan med den maffiga skimmeln Junior.

Martin Fuchs bjöd nämligen på det mesta i Grand Prix-väg även i dressyrsadel. Spikraka byten flöt som rinnande vatten, piaff och passage med enhandsfattning och dessutom en och annan piruett- förvisso med en liten touch av omhoppningstempo.

I laget Ford’s Garage red även dressyrryttaren Paula Matute, hoppryttaren Rowan Willis och poloryttaren Pamela Flanagan.

Kika själv på klippet!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden