Ridsport Play
11 mars 2022 13:51
Ridsportplus

Kolla klippet: Storstilad dräktighetsgymnastik

Blivande fälttävlansstjärna?Dressyrstammade dräktiga stoet Hosianna visade oanade talanger både som hoppstjärna och rallyräka när hon släpptes lös på ridbanan i veckan. Se klippet där hon släpper loss här.

Kolla klippet: Storstilad dräktighetsgymnastik
Vad månde bliva av denna avkomma? Foto: Ulrica Strindinger

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Femåriga Hosianna (e. Quaterback-Interburg, uppfödare Haupt-Landesgestü, Neustadt-Dosse, äg Ulrica Strindinger) är dräktig med Freetown och beräknas föla i juli.

– Jag tänkte i går att hon skulle få springa av sig lite på ridbanan, då hon inte gör många knop i hagen och inte rids. Hosianna tyckte däremot att hagen och kompisarna var bättre än ridbanan och efter två varv full fart så slutade det som på filmen, berättar stoets ägare Ulrica Strindinger.

Det hela slutade dock väl.

– När jag hunnit ifatt henne så stod hon utanför hagen och väntade på att få bli insläppt.

Olycka ändrade upplägget

Ulrica Strindinger köpte stoet över en film som 3-åring direkt från uppfödaren i Tyskland. Tanken då var att rida ett tag och sedan sälja henne vidare.

– I somras skadade hon sig dock tyvärr och då passade jag på att betäcka henne, eftersom det var osäkert hur pass illa skadan var. Själv är jag inte, och har aldrig varit, intresserad av att avla. Jag tänkte dock att det iallafall borde gå att sälja henne dräktig, då hon har ett ganska bra avelsvärde, säger Ulrica Strindinger.

Hosiannas mamma har lämnat två godkända söner i Tyskland, varav en helbror till Hosianna, Quanta Costa. Hosianna är visad i Tyskland med 7 på gångarter och 8 på typ, dock var poängen som hopphäst klart sämre. Hon måste alltså haft en dålig dag, för nu visar hon även anlag för hoppning, såväl på film som i verkligheten.

– Detta kommer att bli mitt och Hosiannas första föl och planen är nu att behålla fölet som min blivande dressyrhäst. Hosianna har varit till salu sedan hon betäcktes, men intresset för henne har varit svalt. Nu har det gått så lång tid av dräktigheten, så nu kan jag lika gärna vänta på att fölungen kommer ut. Eventuellt är hon till salu när hon fölat. Själv ska jag iallafall inte betäcka henne igen, säger Ulrica Strindinger.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden