Ridsport Play
3 maj 2022 19:20

Kolla klippet: ”Superman kunde nog inte heller flyga rakt från början”

Unghästutbildning"Bromsa aldrig mer än precis vad du behöver för att sitta kvar." Det är tipset från unghästutbildaren Björn Svensson som till vardags arbetar med att hantera "superkrafter". Spana in klippet från Unghästverkstaden här.

Kolla klippet: ”Superman kunde nog inte heller flyga rakt från början”
Björn Svensson brinner för att träna och utbilda djur. Foto: Roland Thunholm

”Det vi förr kallade överkänslighet är moderna hästars superkraft.” Det skriver unghästutbildaren Björn Svensson, som driver Unghästverkstaden, i en krönika i senaste numret av Ridsport.

”I början av utbildningen gäller det att vara uppmärksam så den där kraften inte plötsligt riktas åt fel håll. Det är en superkraft som man får hjälpa hästen att hantera. Superman kunde nog inte heller flyga rakt i början”, fortsätter han vidare i ett utdrag ur krönikan på Instagram. Att Björn Svensson lever som han lär är tydligt i det här eleganta klippet från Unghästverkstaden, där unghästutbildaren Alice Etheridge sitter i sadeln.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Björn Svensson (@unghastverkstaden)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden