Ridsport Play
25 mars 2021 10:23

Kolla klippet: Ulla Håkanson över hinder

Still going strongDressyrnestorn Ulla Håkanson har alltid förespråkat omväxlande träning, gärna ute i naturen, och innan hon blev dressyrryttare på högsta nivå tävlade hon även internationell hoppning. 83-åriga Ulla tvekar fortfarande inte för att ta några språng - ta en titt på hur hon piggar upp träningen under vintern.

Kolla klippet: Ulla Håkanson över hinder
Med Ajax red Ulla allt och lite till, inte minst EM, VM och OS. De vann ett gäng medaljer på Svenskt Dressyrderby, NM och SM – de två sistnämnda i både hoppning och dressyr. Foto: Ellert

På 60-talet, innan Ulla Håkanson hade börjat ägna sig åt dressyr på heltid, vann hon NM i hoppning med Ajax – hästen som senare skulle bli hennes OS-häst i dressyr. Ulla använder sig ofta av bommar i vardagsträningen, på gården i Skåne finns utomhusslingor med stockar där dressyrhästarna trimmas.

När Ulla Håkanson publicerade en liten hoppvideo på sociala medier fick hon en mängd hejarop – några av de som imponerats av Ullas språng var Pether Markne, Linda Algotsson, Maria Gretzer och Kerstin André. Du hittar filmklippet här under:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden