Ridsport Play
16 januari 14:35
Ridsportplus

Kolla klippet: Världscupseger till SWB-häst i Abu Dhabi

SWB-framgångarSverige väntar ännu på säsongens första svenska världscupseger, men än har det inte blivit någon. I helgen blev det dock seger i Abu Dhabis världscupklass för SWB-valacken Singclair. Se vad uppfödaren, tillika FHS-generalen Jana Wannius, säger om sin stjärnhäst. Dessutom tog Skattagårds uppfödning After Eight en 1,50-seger på andra sidan Atlanten. Se klipp med bägge hästarna här.

Kolla klippet: Världscupseger till SWB-häst i Abu Dhabi
Mathilda Bohlin med Singclair. Foto: Lottapictures

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blev ingen svensk ryttare överst på pallen i helgens världscuptävling i Basel, men det blev en storstilad världscupseger för SWB-hästen Singclair (SWB valack f-15 e Singular LS La Silla u Curious Friday e Cardento, uppf Wannius J. AB) som är uppfödd av Falsterbos Horse Shows tävlingsgeneral Jana Wannius. Med Tysklands Sophie Hinners i sadeln tog 9-åriga Singclair hem världscupklassen i Abu Dhabi. Se de luftiga sprången över 1,55-banan längst ner.

– Jag köpte hans mamma, Curious Friday, efter Cardento-Camaro-Cortez, som 3-åring. Hon betäcktes med Singular La Silla. Jag gillade kombinationen med Stakkato som är explosiv och Cardento med kraft och kapacitet, berättar Jana Wannius.

– Curious Friday gick 5-årsklassen i Falsterbo som 6-åring med Victoria Almgren, det gick mycket bra och hon blev fyra. Curious Friday såldes till Phillipaerts och sedan vidare till USA. Singclair födde jag upp hos Jan Odervall i Blekinge. Som 5-åring gick han till Grevlunda och Steffi Holmen tog upp honom i klasserna på ett fantastiskt bra sätt. 

– När Steffi slutade blev det lite paus och hästen gick ner till Tyskland. Sophie är en superryttare som får ut 100 procent av honom – och har en stil och horsemanship som är fantastiskt. Jag har nu sålt honom och jag ser fram mot att följa ekipaget i många år framöver, avslutar Jana Wannius.

Sophie Hinners ingår i teamet hos mästerskapsmedaljören David Will och Richard Vogel, där man lite har en förkärlek för svenska hästar. Här har bland andra svenskfödda Addresse (OS sto f-14 e Messenger-Chacco-Blue, uppf Rapidsrock AB) ridits till framgångar av Hinners, liksom Grevlundas Thelma Hästak (SWB sto f-12 e Heartbeat-Comes van de Heffinck, uppf Hästak AB) som sedan en tid tillbaka är såld till Schweiz.

Grevlunda har även ägt Special Life (SWB sto f-14 e I’m Special de Muze-Narew xx, uppf Ingemar Knutsson), som Sophie Hinners rider åt den nya ägaren.

After Eight i storform

Det slutar dock inte med Singclairs storseger, ännu en SWB-häst har nämligen visat framfötterna det senaste. Hästen i fråga är After Eight (34) (SWB) (sto f-10 e Diarado u Coco (34) (SWB) – Cardento, uppf Skattagård AB) tog den gångna helgen tillsammans med Jad Dana, tävlandes för Libanon, en trestjärnig 1,50-seger i Wellington, Florida. Intressant kuriosa är att After Eight har samma mamma som Steve Guerdats mycket framgångsrika sto Bianca.

Maria Gretzer, stolg ägare till Singular LS La Silla, har lagt ut ett klipp från världscupsegern, se det här under:

Här nedan ser du After Eight in action med en glad Jad Dana på ryggen:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden