Sverige
19 augusti 2019 13:15

Kommunen tvingar ut ryttare på 90-vägar

Hästar i trafikenRyttare i Ljungby kommun får inte längre rida på de grustäckta gång- och cykelvägarna. I stället hänvisas de till landsvägar och motorleder.

Kommunen tvingar ut ryttare på 90-vägar
Källa: Trafikverket

Det är tidningen Smålänningen som berättar om förändringarna, som tvingar ryttarna att välja vägar där bilarna kör upp till 90 km i timmen.
Gång- och cykelvägarna de tidigare använt blir nu förbjudna för ryttare.
− Det är den enda vägen i hela kommunen som vi kan rida på utan att råka ut för bilar. Det finns inga andra vägar om man inte rider ute i skogen och det vill vi inte göra under jaktsäsongen, säger Anette Nordstrand, hästägare i Vittaryd, till tidningen.

Hon menar att det fungerat bra i många år att alla samsas om vägen.

Enligt Christer Jonasson, gatuchef i Ljungby kommun, så har det aldrig varit tillgängligt att rida på vägarna innan.

– De har aldrig varit ridstigar på dem, det är bara det att vi inte haft samma underhållsnivå på dem innan. Nu när vi lägger pengarna på vägen så är det för att främja cyklingen och friluftslivet och då har hästar inte där att göra helt enkelt, säger han till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden