Fälttävlan
8 maj 2014 22:45

”Vi kunde inte gjort det mycket bättre”

(Uppdaterad) Ett stort leende och segergester. Viktoria Carlerbäck visade att hon var nöjd med sin ritt i Badminton när hon red ut från arenan. Efter halva startfältets dressyr är hon på 16:e plats. Här kan du också se en tv-intervju med Ludwig Svennerstål.

”Vi kunde inte gjort det mycket bättre”
Viktoria Carlerbäck var strålande glad efter sin dressyr i Badminton. Trevor Holt

Boråsryttaren har varit baserad i England för träning och tävling hela våren. Och det märktes att hon kände sig väl förberedd när hon red in på arenan i brittiska Badminton på torsdagen. Hennes Volt af Källstorp (val f 2002 e Irco Mena-Cortez) var väl med henne hela uppvisningen som gjordes i snålblåst och duggregn. Ekipaget slutade på 50,3 straff i sitt första fyrstjärniga program på tävling. Inridningen och galoppombytena är bara något av allt som valacken gjorde bra.
– Vi kunde inte ha gjort det mycket bättre. Jag är jättenöjd, säger Viktoria Carlerbäck.

Hon har med sig fem hästar till England och har kunnat fokusera enbart på sin träning under vistelsen här.
– Jag har kunnat förbereda mig jättebra och både jag och mina hästar har varit friska hela tiden, säger Viktoria Carlerbäck.

Hur tror du terrängen passar dig och Volt?
– Jag har ingen aning. Jag har stor respekt för den och det finns många helt nya frågor. Men det är en bana som kräver ridning framåt och det passar mig. 

Efter Badminton kommer hon att återvända hem till Sverige.
– Jag måste ju arbeta också, säger hon och skrattar.
– Och sen är jag faktiskt ganska hemkär. Det börjar bli dags nu. 

Ludwig Svennerstål gjorde sitt dressyrprov med Alexander på torsdagen. Ekipaget visade bland annat fina slutor och ökningar men hade några mindre missar, bland annat i bytena. Det blev 53,2 straff och en 27:e plats när halva startfältet, 40 ekipage, har gjort sin dressyr. Viktoria Carlerbäck är på 16:e plats, drygt 14 straff efter ledande Paul Tapner/Kilronan, Australien. 
– Min häst har aldrig varit så avspänd inför dressyren, säger Paul Tapner.
Han har lagt mycket energi på att förbättra sin dressyr inför Badminton.
– Jag ville ha ett riktigt bra utgångsläge inför terrängen. Men efter att ha sett terrängbanan är det bara att inse att dressyresultaten inte kommer att ha någon betydelse. Den här tävlingn går att vinna på vilket dressyrstraff som helst, fortsätter han. 

I morgon, fredag, gör Ludwig Svennerstål/King Bob, Sara Algotsson Ostholt/Reality och Johan Lundin/Johnny Cash sin dressyr. 

Online-resultat

Läs mer

Se intervju med Ludwig Svennerstål i FEI-tv nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-