Sport
9 augusti 2016 21:28

Oslagbare Jung tackar Sam

Michael Jung fortsätter att dominera fälttävlan. På tisdagen tog han sitt andra raka individuella OS-guld. "Jag är så glad. Nu ska vi börja fira lite," säger 34-åringen som sken i kapp med guldmedaljören i lag, Frankrike, på presskonferensen efter tävlingen.

Oslagbare Jung tackar Sam
Michael Jung försvarade sitt individuella OS-guld från London tillsammans med Sam. BILDBYRÅN

Michael Jung började detta OS lite blygsamt med en femteplats efter dressyren. Men sedan blev det idel nollor i protokollet och fenomenet tog sitt andra raka individuella OS-guld. Dessutom på samma häst, Sam (val f 2000, e Stan The Man-Heraldik).
– Det är en speciell häst och ett speciellt ögonblick för mig. Jag är så glad för det Sam gjorde för mig i dag, säger Michael Jung. 

Sam blir lätt lite nervös. Och när han stod inne på arenan och väntade på ärevarvet fick hans hästskötare longerar honom lite – det fanns mer energi kvar efter den tuffa tävlingen. 
– Jag måste vara väldigt lugn själv. Han är så känsligt och måste ha det lugnt omkring sig. I går på terrängen var det lite svårt, men innan hoppningen i dag var det lugnt och fint när jag hoppade fram. Och inne på banan hoppade han jättebra, säger Michael Jung. 

Hans medaljsvit är enastående även utöver de fyra OS-medaljer han har nu. 

I höstas vann han EM både i lag och individuellt med bruten fot tillsammans med Takinou. På VM 2014 blev det lagguld och individuellt silver. På EM i Malmö 2013 blev det lagguld och individuellt guld – samma sak i Tyskland 2011. Och så tog han individuellt guld på VM 2010. Dessutom tog han Rolex Grand Slam i våras. Men han är hungrig på mer mästerskapsmedaljer:
– Nu ska jag sikta på att kvala till OS i Japan. Och så är det EM i Strzegom och ett VM som vi inte riktigt vet var det är för någonstans. 

Frankrikes ryttare som tog OS-guld i lag utstrålade en väldig förnöjsamhet under presskonferensen.
– Vi har arbetat länge för det här, säger Frankrikes Astier Nicolas som blev bästa individuella franska ryttare med ett silver.

Astier Nicolas har varit baserad i England länge men kom tillbaka till Frankrike inför OS för att tävla ihop sig med sina lagkamrater. 
– Vi är ett jättebra lag som känner varandra väl.
Det största han har gjort innan sina dubbla OS-medaljer är seger i fyrstjärniga klassikern Pau i höstas. Det var också tillsammans med OS-hästen Piaf de B’Neville (SF val f 2003 e Cap de B’Neville-Reve D’Elle uppf Jean-Baptiste Thiebot äg Ben et Partner).

Tyskarna brukar fira framgångar ordentligt. 
– Ja, det blir lite firande nu, säger Michael Jung. 

Resultat

Läs allt om OS här

Gilla Ridsport på Facebook för att få upp vad som händer i Rio i ditt flöde. 

Missa inte alla Ridsports Rio-bilder på Instagram

Följ också vårt Twitterflöde, tidn_ridsport. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-