Sport
8 juli 2015 20:40

Kvalklara 6-åringar

Det blev 38 startande då många strukit sig i årets kvalklass för 6-åriga dressyrhästar på Falsterbo Horse Show. Onsdagens uppdelade klass var händelserik men inget rubbade Anna Svanberg och Revolution från att ta täten, i år liksom i 5-årsklassen 2014.

Kvalklara 6-åringar
Anna Svanberg med Missisippi var ett av ekipagen Susanne Rudholm och Bo Jenå, gemensamt ansvariga för uttagningen till unghäst-VM i Verden, var glada för att se. LottaGyllensten

Onsdagen betyder mer liv och rörelse i Falsterbo, mer action på hoppbanan intill och till det så blåste det rejält under dagen med ömsom solsken ömsom regn. Miljön i Falsterbo är alltid en utmaning för de unga dressyrhästarna. Till dagens klass hade ett helt nytt element införts i form av två kameramän, en mellan domarkurerna på huvudändan oh en bredvid B. De fanns garanterat inte på plats under den öppna träningen och satte sina spår tidigt i klassen. Filmkamerorna är ett historiskt inslag i Falsterbo då live-streaming gjort sitt intåg i evenemanget. Tyvärr endast för utländska tittare. Bland de hästar som strukits fanns hingsten Eclectisch 1319 som drabbats av en lättare skada och därmed är borta från diskussionen om unghäst-VM.

Från dagens startfält vaskades det fram tio finalister där den sista danska Bettina Jäger Jensen på Enjoy de Hus kom med på 68,524 procent. Anna Svanberg ledde klassen en stund med Missisipi (SWB e Highcruiser-Maraton, uppf Anders Göransson, äg Lars Göransson), en svart skönhet med god mekanik.  Bäst av alla var Revolution (SWB e Skovens Rafael-Fürst Heinrich, uppf Lena Nyström, äg Mats Fredén) även han riden av Anna Svanberg, De fick 72,714 procent efter att ha klarat galoppombytena. Det är programmets stora stötesten för de allra flesta, idag med tillägg för miljön som blev övermäktig för flera.

Efter att ha åkt ända från Bollnäs med sin ryttare Patrik Gullberg drabbades Rommea (SWB e Rosevelt-Master, upps Knutssons Gård, äg Patrik Gullberg) av stora skälvan och efter en del försök valde Patrik att utgå och klappade om sitt sto. Samma öde gick Fling for U (SWB e Don romantic-OO Seven, uppf/äg Ugglarps Gård) mot när Mia Runesson förgäves kämpade med att lugna stoet  men rädslan var för stor.

Resultat

Foto: Lottapictures.com

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden