Avelsnyheter
16 december 2013 08:37

KWPN godkänner Chaman

Ludger Beerbaums stjärna Chaman har godkänts för avel i KWPN, hans födelseförbund.

KWPN godkänner Chaman
Chaman är 1,72 hög och en atlet av rang, det blev en fjärdeplats i finalen i Stockholm. Kim C Lundin kim@witnet.se

Holländska KWPN är kända för att vara restriktiva med att ta in hingstar på prestation men snabba med toppsportens talanger.

Chaman är född  1999 i Enschede och grundregistrerad med KWPN med Baloubet du Rouet-I love you-Lucky Boy xx i stammen. Sedan tidigare är han godkänd i de stora tyska förbunden Hannover, Oldenburg och Holstein. Han har hoppat hem 9,9 miljoner kronor redan i sin karriär.

Tillsammans med sin ägare och ryttare Ludger Beerbaum är hingsten just nu delad elva på världsrankingen och gästade nyligen Stockholm i Top Ten finalen. Tidigare reds Chaman av Andreas Knippling och Luciana Diniz men sedan 2010 är det Beerbaum i sadeln.

Chamans härstamning är prestationskantad med morfar I love you som världscupvinnare i Wien 1983 med Norman Dello Joio och tvåa i Göteborg året därpå. Chamans mormor Poline är också mormor till godkände hingsten Luidam.

KWPN meddelar att Chaman har helt korrekt röntgenstatus och uppfyller de strikta hälsokraven.

Källa: KWPN.nl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden