Avelsnyheter
4 februari 2015 08:33

KWPN mönstrar unghingstar

Det enskilt största förbundet inom varmblodsaveln håller i februari sin premiering av 3-åriga hingstar. I år är det H-årgången som mönstras. KWPN Stallion Show bjuder dessutom på årgångsklasser och tävlingar där de bästa stamboken har visas upp. Festen pågår från onsdag till lördag, häng med.

Till skillnad från många andra europeiska förbund har KWPN länge hållit emot och inte direktsänt evenemanget. Allt har filmats och klipp på de enskilda hingstarna, ganska redigerade, har tidigare funnits tillgängliga via den egna webb-kanalen KWPN.tv. 

I år börjar kanalen sälja abonnemang och för de som tecknar sig går det att följa evenemanget. Är du inte beredd att sitta från 8-23 så ordnar vi det åt dig genom att rapportera på plats om de mest intressanta hingstarna. 

Årets program ser lite annorlunda ut, istället för att all sortering skedde lördag morgon skall det nu göras i omgångar. En annan förändring är att hoppstammade hingstar auktioneras ut redan torsdag kväll när samtliga hoppgrupper visats.För dressyrhingstar är det auktion lördag eftermiddag som tidigare.

Beroende på det tajta schemat kommer det mesta av rapporteringen kvällstid. 

För intresserade finns här ett antal länkar.
KWPN Stallion Show, huvudsida

Samtliga hopphingstar med länk till stam och stammens meriter

Startlista onsdag med gruppindelning

Startlista torsdag med gruppindelning

Samtliga dressyrhingstar med länk till stam och stammens meriter

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden