Sverige
24 februari 2017 14:30

Kyras Max har gått ur tiden

SWB-valacken Max är borta.
I dag skriver Kyra Kyrklund på sin facebooksida att hon tvingats ta bort sin 22 år gamla OS-häst.

Kyras Max har gått ur tiden
Max och Kyra under GP-special i Windsor Garden 2009. SCANPIX SPORT

Kyra valde att pensionera sin valack Max (SWB f -95 e Master-Alpen Fürst, uppf Flenmo Gård, äg Kyra Kyrklund Ltd) efter EM i Windsor 2009, året efter att hon och Max placerat sig på en åttondeplats vid OS i Kina.
Max har sedan dess funnits hemma på gården Snowhill farm i West Sussex där Kyra bor tillsammans med sin make.
Han drabbades av en aggressiv form av cancer. Så här skriver Kyra själv på sin Facebooksida i dag:

En väldigt ledsam dag idag då vi tvingats säga adjö till vår specielle vän Max. I måndags fick vi klart för oss att han hade cancer i sin underkäke. Vi hoppades att han skulle få några fina månader till eftersom han åt bra och var väldigt glad när jag red honom. Dessvärre visade sig cancern  vara av en väldigt aggressiv sort och i går eftermiddag kunde han inte längre äta. Han fick kämpa till och med för att få i sig sockerbitar. 
Han fick en skön natt med hjälp av smärtstillande, åt äpplen och foder normalt. I morse tog vi ut honom till hans favoritbete i solen och han fick lugnt somna in. Hans aska kommer spridas vid vår älskade blåklocks-äng bakom vårt hus. Han spelade en stor roll ett av vårt livs kapitel. Tack Max!”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden