Körning
21 januari 2019 19:00

Laddade ponnyer i spännande duellkörning

SportkörningTa ett gäng unga, tuffa kuskar i sportkörning och mixa med laddade ponnyer. Lägg till stora ridhallen på Flyinge och en väl arrangerad hippologisk dag av skånedistriktets ungdomsgäng. Häng med i duellen!

Laddade ponnyer i spännande duellkörning
Jonathan Bengtsson öser på mot mål. Mamma Paula groomar. Foto: Eva Österlund

Körningen var sist ut på programmet under dagen som arrangerades av skånedistriktets ungdomsgäng i körning. Två lag med fem kuskar i varje skulle mötas i en vass duellkörning.

Här fanns landslagskuskar som Natalie Hellberg och Sanna Manfredsson. Här fanns de som jagar dem som till exempel Victoria Persson, Jonathan Bengtsson och Ester Fagerlind. Ett gäng där Annika Gudmundsson var äldst och Miki Olskims yngst.

Två omgångar skulle köras och det var full fart från början, Både ponnyer och den unga publiken var med på noterna och groomarna/föräldrarna hade fullt jobb med att hänga med i svängarna och hålla koll på rätt väg.

2. Mimmi
2. Mimmi Olskims är bara 11 år men redan en duktig kusk. Ponnyn heter Hugo Boss och bak på vagnen står mamma Michelle. Foto: Eva Österlund
3. Victoria
Victoria Persson och Urby var med i det vinnande laget på Flyinge. Till vänster syns körningens nya landslagsledare Annika Borg. Foto: Eva Österlund

Efter en extra tuff andra omgång räddade Annika Gudmundsson segern åt Lag nummer två. Det hängde på några sekunders försprång.

I segrarlaget körde förutom Annika även Andrea Rahm, Sanna Manfredsson, Anna Hjortsberg, och Mimmi Olskims.

Alla ekipagen körde sedan ut i Flyinges Crafoordhall där de mötte upp med den unga publiken som gärna ställde frågor och kollade in det mesta.

1. Natalie
Natalie Hellberg på väg in till första omgången av duellkörningen. Ponnyn heter Sibelle och groom är Boel Hellberg. Foto: Eva Österlund
5. Annika
Annika Gudmundsson sitter och laddar inför sista rundan. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden