Hoppning
8 juni 08:25

Lagseger för Baryard – stolpe ut för von Eckermann och Tovek

GCLDet blev blandade skurar under fredagen för de svenska ekipagen som är på plats i Cannes för Global Champions League.

Lagseger för Baryard – stolpe ut för von Eckermann och Tovek
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana. (Arkivbild) Foto: Stefano Grasso/LGCT

När Henrik von Eckermann och Evelina Tovek startade den första- individuella – omgången av Global Champions League över 1,55-hinder i franska Cannes under fredagseftermiddagen blev det stolpe ut. I sadeln på Calizi var Henrik von Eckermann snabb, men fick ett nedslag och slutade på en fjortonde plats. Evelina Tovek och Winnietou de la Hamente Z fick två nedslag och åtta fel. Ekipagen ihop, som bildade Scandinavian Vikings låg på en nionde plats efter den första omgången.

Vann klassen gjorde Storbritannien genom Scott Brash och SWB-valacken Hello Valentino, som var ett av tretton ekipage att rida felfritt.

Under kvällen reds andra omgången över 1,60-hinder och vinnande lag korades. Bästa svensk blev Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana, vars felfria runda räckte till en sjätte plats. Tävlande för Stockholm Hearts blev det lagseger tillsammans med Nicola Philippaerts och Antoine Ermann.

Henrik von Eckermann, den här gången tillsammans med Iliana, fick åtta nedslag, liksom Eveleina Tovek och Moeboetoe v/d Roshoeve.

Scandinavian Viking, som utöver von Eckermann och Tovek även bestod av norske
Johan-Sebastian Gulliksen, halkade ned på en trettonde plats av fjorton lag.

Även SWB-hästen Point Break hävdade sig i klassen, och placerade sig på en tredje plats individuellt tillsammans med Ben Maher.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden