Dressyr
12 augusti 2020 06:58

Lagsilver till Danmark på dressyr-EM för unga

EuropamästerskapEM för unga ryttare äger just nu rum i Budapest och under tisdagen stod det klart att grannlandet Danmark vunnit lagsilver. Guldet gick till Tyskland medan holländarna tog hand om bronset.

Lagsilver till Danmark på dressyr-EM för unga
Det blev ett EM för unga trots allt. Foto: FEI/Lukasz Kowalski

Lagledaren för det danska laget, Janne Möller Jensen, och landslagstränaren Dennis Fisker var jublande glada över det danska lagsilvret som de danska juniorerna lyckades plocka hem i Ungern under tisdagen.

Slutresultatet för det danska laget blev 214,818 poäng medan det segrande tyska laget landade på oslagbara 222,212. Nederländerna stannade på 213,515 poäng, vilket placerade det holländska laget på bronsplatsen. ”Man kan ju inte vara annat än stolt när våra ungdomar gör det så bra”, skriver Andreas Helgstrand om bravaden på Facebook.

I det danska laget red Maja Emilie LethStasia Eg, Frederikke Gram JacobsenRyvangs Zafina, Kristian Würtz GreenBovbjergs Zhivago och Alexander HelgstrandGrevens Sa Va. Högst procent i laget hade Frederikke med 72,333 procent följt av Alexander som red ihop 71,848 procent. Frederikke och Alexander var dessutom fjärde respektive sjätte bäst av totalt över 60 ryttare. Bäst var tyska Anna Middelberg och Blickfang HC som fick 75,454 procent. Totalt kom 15 lag till start.

Sverige beslutade i början av juli att inte skicka några ryttare till EM på grund av pandemin. Norge följde sedan Sveriges exempel.

Resultatlista för alla lagen inklusive individuella resultat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden